Memişoğlu: Denizli, işlenmiş doğal taş ihracatında İstanbul ile birlikte lider – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Memişoğlu: Denizli, işlenmiş doğal taş ihracatında...

Memişoğlu: Denizli, işlenmiş doğal taş ihracatında İstanbul ile birlikte lider

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Nisan 2023 Çarşamba - 16:26Güncelleme: 26 Nisan 2023 Çarşamba - 16:26
Memişoğlu: Denizli, işlenmiş doğal taş ihracatında İstanbul ile birlikte lider

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Hüseyin Memişoğlu, 2022 yılında Denizli’nin İstanbul ile birlikte işlenmiş doğal taş ihracatında liderliği paylaştığını söyledi.

Bugün başlayan ve 30 Nisan’a kadar sürecek İzmir Uluslararası Doğal Taş ve Teknolojileri Fuarı’nda konuşan DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, fuara Denizli’den 12’si mermer makinesinde faaliyet gösteren toplam 67 firmanın katıldığını söyledi.

 

EŞ ZAMANLI ALIM HEYETİ ORGANİZASYONU

Fuarla eş zamanlı bir şekilde alım heyeti organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getiren Memişoğlu, “İtalya, Almanya, Azerbaycan ve Kuveyt’ten önde gelen alıcıları ülkemizde ağırlıyoruz. Ayrıca Birliğimiz,İstanbul Maden İhracatçıları Birliği, Ege Maden İhracatçıları Birliği ve Batı Akdeniz İhracatçıları Birliği ile iş birliği içerisinde 18 ülkeden toplamda 117 alıcıyı yerli katılımcılarımızla buluşturuyoruz” dedi.

“16 YURT DIŞI PAZARLAMA ETKİNLİĞİ”

Potansiyel müşterilere ulaşmanın en etkili yollarının fuar katılımları, ikili iş görüşmeleri ve firma ziyaretleri gibi yüz yüze yapılan etkinlikler olduğunu belirten Memişoğlu, “DENİB olarak bu tür faaliyetleri oldukça önemsiyor, etkinliklerimize bu çerçevede yön veriyoruz. Son bir yıl içerisinde 16 adet yurt dışı pazarlama etkinliği düzenledik. 2023 yılı içerisinde Bakanlığımızın uzak ülkeler stratejisini de göz önünde bulundurarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diye konuştu.

“115’TEN FAZLA ÜLKEYE İHRACAT”

Doğal taş sektörü ihracat rakamlarına da değinen Memişoğlu, Türkiye geneli doğal taş ihracatının 2022 yılı genelinde 2 milyar dolar seviyesinde olduğunu aktardı. Aynı dönemde Denizli’deki 337 firmadan 115’ten fazla ülkeye ihracat yapıldığını dile getiren Memişoğlu, “İlimizin doğal taş ihracatını ülke bazında değerlendirdiğimizde ise blok ürün ihracatında Çin, Hindistan, Brezilya, Mısır ve Portekiz’in, işlenmiş ürün ihracatında ABD, Fransa, Avustralya, Romanya ve Irak’ın ön plana çıktığını görüyoruz” açıklamasında bulundu.

“DENİZLİ, İSTANBUL İLE BİRLİTE LİDER”

2022 yılı genelinde Denizli’den 30 milyon dolar blok ve 242 milyon dolar işlenmiş olmak üzere toplamda 272 milyon dolar doğal taş ihracatı yapıldığını aktaran Memişoğlu, “Böylelikle işlenmiş doğal taş ihracatında ilimiz, İstanbul ile birlikte liderliği paylaştı. 2023 yılında ise öncelikli hedefimiz mevcut potansiyelimizi korumak ve sonrasında artırmak amacıyla yurt dışı pazarlama programlarımızı yoğun ve etkili bir şekilde sürdürmek” ifadelerini kullandı.