Uzunoğlu: Sürdürülebilir ihracat için desteğe ihtiyaç var – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Uzunoğlu: Sürdürülebilir ihracat için desteğe ihtiyaç...

Uzunoğlu: Sürdürülebilir ihracat için desteğe ihtiyaç var

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Mayıs 2024 Cuma - 12:05Güncelleme: 10 Mayıs 2024 Cuma - 12:05
Uzunoğlu: Sürdürülebilir ihracat için desteğe ihtiyaç var

Denizli İhracatçılar Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, sürdürülebilir ihracat için desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından, Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında yürütülen Metamorphosis Projesi kapsamında DENİB’te bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

DENİB Başkanı Yardımcısı İbrahim Uzunoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, “Ülkemiz sektör ihracatının yüzde 50’den fazlası, ilimizin ise yüzde 60’tan fazlası Avrupa Birliği ülkelerine gerçekleşiyor. İhracatımızın sürdürülebilir olması için uyum sürecimizi hızlandırmamız gerektiğini biliyoruz. Tabii bu süreçte KOBİ firmalarımızın hem yol haritalarının oluşması, eğitim, danışmanlık gibi ihtiyaçlarının giderilmesi hem de bu dönüşümün finansmanı için desteğe daha fazla ihtiyacı bulunuyor” dedi.

Haberin DevamıReklam




Uzunoğlu, Denizli’den geçen yıl 1,4 milyar dolarlık tekstil konfeksiyon ihracatı yapıldığını, bu yılın ilk 4 ayında sektörde 447 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiğini, il ihracatındaki yüzde 33’lük payla hazır giyim ve tekstil sektörünün önemli paya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

Açılış konuşmalarının ardından YEKON Başkanı Eray Sertaç Ersayın’ın modaretörlüğünde iki otorum düzenlendi. Küresel Rekabet İçin Stratejik Dijital Dönüşüm ve Moda Odağında Metamorphosis Projesi başlıklı ilk oturumunda İTKİB Genel Sekreter Yardımcısı Özlem Güneş, İMA Eğitimler Koordinatörü Gülin Girişmen, EKOTEKS Genel Müdürü Nida Arslanbay ve Dijital Dönüşüm Merkezi Yöneticisi Davut Şadoğlu konuşmacı olarak yer aldı.

Sektörde Dijital Dönüşüm başlıklı ikinci oturuma Aslı Tekstil Yönetim Kurulu Üyesi Aslı Kasapoğlu, Realteks Kurumsal Kaynak Planlama Direktörü Halil Akdere ve Trendyol Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çoyakgil konuşmacı olarak katıldı.