Urhan’dan elektrik ve doğal gaz zammı tepkisi – D20Haber
09.05.2025, Cuma
17 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Urhan’dan elektrik ve doğal gaz zammı...

Urhan’dan elektrik ve doğal gaz zammı tepkisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Eylül 2022 Cuma - 18:35Güncelleme: 2 Eylül 2022 Cuma - 18:35
Urhan’dan elektrik ve doğal gaz zammı tepkisi

Denizli Genç İş İnsanları Derneği (DEGİAD) Başkanı Hakan Urhan, elektrik ve doğal gaz zamlarına “Sanayici önünü göremez, zarar eder hale gelmiştir” diyerek tepki gösterdi.

DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, yazılı açıklamasında, 1 Eylül’den geçerli olmak üzere sanayi tarifelerinde elektrik ve doğal gaz fiyatlarına yaklaşık yüzde 50 oranında yapılan zamların Türk sanayicisini çok zor durumda bıraktığını vurguladı. Urhan, şunları kaydetti:

“Söz konusu zamların maalesef sanayicimiz üzerinde çok ağır bir yük oluşturacağı bir gerçektir. Tüm yerel ve global ekonomik zorluklara rağmen ayakta durmaya çalışan sanayicilerimizin yükü çok fazla artacağı gibi zamların enflasyona olan yansımaları da olumsuz olacaktır.

Haberin DevamıReklam




An itibariyle sanayicilerimiz maliyet hesabı yapamamakta, müşterilerine sağlıklı fiyat verememektedir. Üreticilerimiz maalesef önünü göremez, dünya pazarlarında rekabet edemez ve de en vahimi zarar eder noktaya gelmiştir.

Dünyadaki mevcut siyasi ve ekonomik gelişmeler de göz önüne alındığında ülke olarak üretime, istihdama, yatırıma şiddetle ihtiyacımızın olduğu bugünlerde sanayicimizin her zamankinden daha fazla desteklenmesi gerektiği unutulmamalıdır. İçinde bulunduğumuz ekonomik dar boğazdan çıkışın en önemli unsurunun üretmek olduğu gerçeğinden yola çıkarak; sanayicimizin enerji maliyetlerinin düşürülmesi ile ilgili olumlu adımlar atılmasını karar vericilerden önemle talep ederiz.”