Yılmaz’dan memur ve emekli maaşı zam oranı açıklaması – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Yılmaz’dan memur ve emekli maaşı zam...

Yılmaz’dan memur ve emekli maaşı zam oranı açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Aralık 2023 Cumartesi - 08:41Güncelleme: 30 Aralık 2023 Cumartesi - 08:42
Yılmaz’dan memur ve emekli maaşı zam oranı açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam oranıyla ilgili rakamlar verdi, alt gelir grupları için imkanların sonuna kadar zorlanacağını söyledi.

Milyonlarca memur ve emekli, maaşlarına yapılacak zammı bekliyor. Bunun için de gözler yeni yılın ilk günlerinde açıklanacak enflasyon rakamlarına çevrilirken, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, zam oranıyla ilgili rakamlar verdi.

Sabah’ın haberine göre, memur zammının enflasyon farkı ve toplu sözleşmeyle yüzde 50'ye yakın olacağını belirten Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak artışın ise enflasyon oranına göre olacağını ifade etti.

“Memur ve emeklilere yapılacak zam konusunda, "Alt gelir gruplarını özellikle gözetecek ve onlar için imkanlarımızı sonuna kadar zorlayacağız" diyen Yılmaz, şunları söyledi:

“Memur zammı, OVP'de tahmin edilen yüzde 65 enflasyon oranının gerçekleşmesi halinde yüzde 50'ye yakın seviyede oluşacak. Aralık enflasyon oranı ocak ayında belli olduktan sonra zam oranı da netleşecek. Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50'ye yakın çıkıyor.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak. Ancak bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak. Alt gelir grupları için mali imkanlarımızı zorlayacağız. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkemiz belli. Bu noktada en düşük emekli aylığı 7.500 lira olan da var, az primle emekli oldukları için kök aylığı 3.500-5.000 olduğu halde 7.500 alan da var. Bu durumda olanlar için çalışılıyor. Ama mutlaka düşük gelirlileri gözeteceğiz.”