Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Haziran 2023 Cumartesi - 17:59Güncelleme: 10 Haziran 2023 Cumartesi - 17:59
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 13 Haziran'da toplanacağını belirterek, "Mutlaka yaşanan birtakım gelişmeler, ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve temenni ediyorum uzlaşmayla bir sonuç çıkacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Altındağ'da ODTÜ Mezunları Birliği Vakfı Konağı açılışında yaptığı konuşmada, asgari ücretle ilgili açıklamada bulundu. Yılmaz, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun 13 Haziran'da yapılacak toplantısına ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

"Komisyon toplanacak. Biliyorsunuz tek taraflı bir hadise değil asgari ücret müzakereleri. İşçi tarafı var, işveren tarafı var, bir de Bakanlığımız, kamu tarafı var. Bu müzakereler başlayacak. Mutlaka yaşanan birtakım gelişmeler, ekonomik gelişmeler, enflasyon başta olmak üzere değerlendirilecek ve temenni ediyorum uzlaşmayla bir sonuç çıkacak. Bu müzakereleri bekleyelim, detayları tartışmanın bir anlamı yok. Müzakerelerin sonucunun şimdiden çalışanlarımız için hayırlı olmasını diliyorum."

"İşçiyi memnun edecek bir sonuç çıkacak diyebilir miyiz?" sorusunu ise Yılmaz, "AK Parti'nin kurulduğundan beri felsefesi hep şu olmuştur, çalışanları, geniş kesimleri enflasyona ezdirmemek, her zaman onların yanında olmak. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu temel bir ilkesidir, yeni bir hadise değildir bu. İktidara geldiğimiz günden bugüne hep bu politikayı izledik, bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz" yanıtını verdi.