Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sürdürülebilir Tarım ve Tarımda Markalaşma” temasıyla “Ziraat Bankası Tarım Ekosistemi Buluşması” programında, kredi limitlerindeki artışa imişkin açıklamalarda bulundu.
Ziraat Bankası’nın sektöre verdiği desteği artırdığını belirten Erdoğan, “Küçük ekipman kredisinin limitini 150 bin liradan 250 bin liraya çıkarıyoruz. Küçükbaş hayvan üreticilerimize işlerini büyütmeleri, hayvan sayılarını çoğaltmaları, atıl işletme kapasitelerini üretime kazandırmaları amacıyla verilen kredinin limitini de 400 bin liradan 600 bin liraya getiriyoruz. Büyükbaş süt hayvancılığıyla iştigal eden üreticilerimiz için bu rakamı 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltiyoruz” ifadelerini kullandı.
Gençlerin tarım alanında iş ve işletme sahibi olmalarını teşvik ettiklerini belirten Erdoğan, Türkiye’deki genç nüfusa tarım dahil ne kadar fazla alternatif iş kolu oluşturulabilirse, ekonomi için o kadar güzel olacağını söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:
“Genç çiftçi kredisinin limitini 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya artırıyoruz. Kadın çiftçi kredisinin limitini de aynı şekilde 1,5 milyon liradan 2,5 milyon liraya yükseltiyoruz. Ziraat Bankamızın bu müjdeli haberlerinin de çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum. Bu kredilerin katkısıyla tarım sektörümüz geliştikçe inşallah Türkiye daha müreffeh, milletimiz daha huzurlu, geleceğimiz daha aydınlık, daha güvenli olacaktır.”