Bereket Enerji Grubu CEO’luğuna İdris Küpeli atandı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Bereket Enerji Grubu CEO’luğuna İdris Küpeli...

Bereket Enerji Grubu CEO’luğuna İdris Küpeli atandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Eylül 2018 Cumartesi - 08:48Güncelleme: 1 Eylül 2018 Cumartesi - 08:48
Bereket Enerji Grubu CEO’luğuna İdris Küpeli atandı

Türkiye’nin önde gelen entegre enerji şirketlerinden biri olan Bereket Enerji Grubu’nun CEO’luğuna İdris Küpeli atandı. Küpeli, görevine başladı.

Türkiye’de kamu dışında elektrik üretimi faaliyetine başlayan ilk özel şirketlerden olan, aynı zamanda lisanslı ilk elektrik dağıtımına başlayan Bereket Enerji Grubu, bünyesindeki şirketlerle 10 bini aşkın kişiye istihdam olanağı sağlıyor.

Aydem, Gediz Elektrik Perakende Satış, ADM ve GDZ Elektrik Dağıtım şirketleri ile Denizli, Aydın, Muğla, İzmir ve Manisa’da 5 milyona yakın tüketiciye elektrik dağıtımı ve milyonlarca müşteriye perakende satış hizmeti sunan Bereket Enerji, kurumsallaşma yolunda önemli mesafe alırken, yönetim kadrosunu da profesyonellerden oluşturuyor.

Bu kapsamda Bereket Enerji Grubu’nun CEO’luğuna enerji sektörünün deneyimli isimlerinden ve uluslararası şirketlerde de görev yapan İdris Küpeli getirildi. Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Küpeli’yi tebrik ederek, “Çalışma arkadaşlarımla beraber büyük bir özveri ve adanmışlık duygusu ile Bereket Enerji Grubu’nu Türkiye’nin önde gelen entegre enerji yapılarından birisi haline getirdik. Yeni CEO’muzun, grubumuza ve tüm paydaşlarımıza değer yaratacak yeni başarılara imza atacağına ve sürdürülebilir karlı büyüme stratejilerimize katkılar sağlayacağına inanıyorum” dedi.

KÜPELİ KİMDİR?

İdris Küpeli, ABD Florida International University’de Finans ve uluslararası işletme çift anadal lisans eğitimi sonrası, ABD University of Miami’de aynı bölümler üzerine yüksek lisans programını (M.B.A.) tamamladı. Kariyerine Laurel Oak Financial Services şirketinde başlayan Küpeli, 2005-2009 yılları arasında ABD Morgan Stanley’de direktör pozisyonunda çalıştı ve ardından 2009-2012 yılları arasında ABD Miami’de bulunan Next Era Energy’de proje direktörü olarak görev aldı. 2012 yılında Türkiye’ye dönen Küpeli, Türkiye ve Azerbaycan'ın bugüne kadar başarı ile yürüttükleri enerji alanındaki en önemli projelerinden biri olan Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde (TANAP), Proje Finansmanı ve Ticaret Direktörü olarak çalıştı. Bu görevi 2014 yılına kadar devam etti.

Son olarak dünyanın en köklü petrol ve doğal gaz şirketlerinden biri olan SOCAR Türkiye’nin ChiefInvestment Officer/Yatırımlardan Sorumlu Grup Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Küpeli, ileri seviyede İngilizce, İspanyolca dillerini bilmektedir.