Beklentilerin üzerinde büyüme sevindirici – D20Haber
09.05.2024, Perşembe
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Beklentilerin üzerinde büyüme sevindirici

Beklentilerin üzerinde büyüme sevindirici

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Haziran 2017 Pazartesi - 13:20Güncelleme: 12 Haziran 2017 Pazartesi - 13:20
Beklentilerin üzerinde büyüme sevindirici

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Türkiye’nin ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde büyüme sağladığını, yüzde 5’lik büyümenin sevindirici bir gelişme olduğunu belirtti.

TİM Başkan Vekili ve DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yaptığı açıklamada, yılın ilk çeyreğine ilişkin büyüme rakamını değerlendirdi. Ekonomistlerin ve piyasaların beklentisinin yüzde 3,5 dolayında bir büyüme olduğunu ifade eden Kocasert, TÜİK verilerine göre ilk çeyrekteki büyümenin yüzde 5 gibi beklentilerin oldukça üzerinde gerçekleşmesinin son derece sevindirici ve umut verici olduğunu vurguladı.

Net ihracatın geçen yıl büyümeye negatif katkı yaptığını anımsatan Kocasert, “2017’nin ilk çeyreğinde ise net ihracatın büyümeye yüzde 2,2 ile pozitif katkı sağladığını görüyoruz. İhracatta atılım yılı ilan edilen 2017’de net ihracatın büyümeye pozitif katkısı ülkemiz adına elbette son derece önemli.

Yatırımların da büyümeye pozitif katkı vermesi ve bugün açıklanan yüzde 5’lik veriyle birlikte, uluslararası kuruluşların yılsonu tahminlerini yukarı yönlü revize edebileceğini düşünüyorum” dedi.

Kocasert, Orta Vadeli Program’da (OVP) 2017 yılı için yüzde 4.4 büyüme öngörüldüğünü, gerçekleştirilen reformlar ve sağlanan destekler sonucunda yatırım, ihracat, üretim ve istihdam rakamlarında sağlanacak artışlarla birlikte bu hedefin geride bırakılabileceğini sözlerine ekledi.