Batı Ege GYO’nun halka arz süreci tamamlandı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Batı Ege GYO’nun halka arz süreci...

Batı Ege GYO’nun halka arz süreci tamamlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Aralık 2023 Salı - 14:50Güncelleme: 5 Aralık 2023 Salı - 14:50
Batı Ege GYO’nun halka arz süreci tamamlandı

Denizli’nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı Batı Ege GYO’nun halka arzı başarıyla tamamlandı. Şirket hisselerinin 8 Aralık’tan itibaren borsada işlem görmesi bekleniyor.

Gayrimenkul kuruluşu Sinpaş ile tekstil sektörü ve Ege bölgesinin önde gelen yatırımcılarından olan Baltalı Grup iş birliği ile kurulan Batı Ege GYO’nun halka arzı, başarıyla tamamladı.

Ortak satışı olmaksızın tamamı sermaye artışı ile gerçekleştirilen halka arz ile Batı Ege GYO, halka arz edilen 290 milyon TL nominal değerli payların satışı gerçekleştirildi. Buna göre halka arz büyüklüğü 870 milyon TL oldu.

Halk Yatırım Menkul Değerler tarafından halka arz işleminin sonucuna ilişkin olarak 4.12. 2023 tarihinde KAP’ta gerçekleştirilen açıklamada, halka arz edilen payların yüzde 10’unun yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 70’inin yurt içi bireysel yatırımcılara, yüzde 20’sinin yurt içi kurumsal yatırımcılara satıldığı belirtildi.

Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 2,04 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara yaklaşık 10,82 katı, yurt dışı kurumsal yatırımcılara 1,50 katı oranında talep geldi.

Halka arz sürecini değerlendiren Batı Ege GYO Yönetim Kurulu Başkanvekili Derya Baltalı, “Yatırımcıların gösterdiği bu ilgi, Denizli’nin ilk GYO’su olma özelliğiyle de hepimizin gururudur ve şirketimize duyulan güveni ifade etmektedir” dedi.

Batı Ege GYO’nun başarılı performansını katlayarak sürdürmeyi hedeflediklerini kaydeden Baltalı, “Halka arz ile birlikte Batı Ege GYO’nun öz sermayesini daha da güçlendirdik. Denizli’de yatırımlarımızı arttırmaya ve Denizlililere sunduğumuz ürün portföyümüzü genişletmeye devam edeceğiz, ilgi gösteren tüm yatırımcılara teşekkür ederiz” diye konuştu.

Şirketin paylarının BEGYO işlem kodu ile 8 Aralık Cuma günü Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlaması bekleniyor.