Aydem’den çocuklara yönelik enerji tasarrufu projesi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Aydem’den çocuklara yönelik enerji tasarrufu projesi

Aydem’den çocuklara yönelik enerji tasarrufu projesi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2022 Perşembe - 10:42Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe - 13:31
Aydem’den çocuklara yönelik enerji tasarrufu projesi

Aydem Perakende ve Gediz Perakende, “Enerjinle Gelecek Senin” sloganıyla 2 bin 500 ilköğretim öğrencisine enerji tasarrufunun önemini aktaracak.

Çocukların günlük yaşamlarında enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratarak bilinçlenmelerine katkı sağlanacak bu projeyle yıl içerisinde Ege Bölgesi’nde yaşayan 2 bin 500 çocuğa ulaşılması hedefleniyor.

Projeyle “bilim seansları” sunularak “enerji nasıl üretilir?”, “evimize nasıl gelir?”, “enerji verimliliği nedir?”, “tasarruf yöntemleri nedir?/ nasıl yapılır?” konularında ön bilgilendirme yapılarak, VR gözlüklerle bu bilgileri öğrencilerin uygulamalı bir şekilde deneyimlemeleri sağlanacak. Öğrenciler, VR gözlükler ile mutfak, salon, ve çocuk odası yaşam alanlarında günlük hayatta gerçekleştirdikleri eylemlerle enerji tasarrufu sağlandığını deneyimleyerek öğrenebilecek.

Sürdürülebilir bir gelecek için topluma fayda ve katkı sağlayan projelerin kurumlar tarafından yapılması gerekliliğini vurgulayan Aydem Perakende ve Gediz Perakende Genel Müdürü Serdar Marangoz, “Enerjinle Gelecek Senin” projesiyle çocuklarda küçük yaştan enerji verimliliği bilinci oluşturacaklarını ve bu projeyle çocuklara günlük hayatta uygulayabilecekleri bir deneyim fırsatı sunduklarını belirtti.