Aslı Tekstil verimlilik projesiyle enerji tasarrufu sağladı – D20Haber
11.05.2025, Pazar
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. Aslı Tekstil verimlilik projesiyle enerji tasarrufu...

Aslı Tekstil verimlilik projesiyle enerji tasarrufu sağladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:18Güncelleme: 24 Mayıs 2017 Çarşamba - 20:18
Aslı Tekstil verimlilik projesiyle enerji tasarrufu sağladı

Denizli’nin köklü firmalarından Aslı Tekstil, uyguladığı “Tekstil Boyama Üretim Sürecinde Enerji Verimliliği ve Kalite Artışı” projesiyle elektrik ve doğal gazda verimliliği artırdı. Firma, elektrikte yüzde 2, doğal gazda yüzde 10 veremlilik artışı sağladı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA), enerji verimliliği konusunda destek verdiği ve ülkemizde enerji verimliliği alanında örnek teşkil eden projelerin tanıtımı için düzenlediği bilgilendirme toplantılarına Muğla ve Aydın’dan sonra Denizli’de devam etti.

Pamukkale Teknokent’te düzenlenen toplantıya Vali Ahmet Altıparmak’ın yanı sıra Babadağ, Bozkurt, Çal, Çameli, Çardak, Güney, Honaz, Kale ve Sarayköy kaymakamları, Pamukkale Üniversitesi, DESKİ, ENVERDER, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Vali Ahmet Altıparmak, toplantıda yaptığı konuşmada, enerji tasarrufunun önemine dikkat çekerek, Türkiye’nin gelişmekte olan bir ülke olduğunu, enerji tasarrufunun bu bağlamda çok önem taşıdığını vurguladı. Altıparmak, “Ajansımızla kısa sürede bir çalışma yaparak bunu bölgeye yayalım istedik. Bu çalışmalar rayına oturdu ve şimdi yavaş yavaş bunları takip etmeye başladık. Her alanda tasarruf etmenin yanında, her alandaki yeni kaynakları kullanmak durumundayız” dedi.

Haberin DevamıReklam




Bu arada Aslı Tekstil Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. yöneticisi Aslı Çaputçu, tesislerinde uygulanan ve 2014 yılı yenilikle dönüşüm mali destek programı kapsamında desteklenen “Tekstil Boyama Üretim Sürecinde Enerji Verimliliği ve Kalite Artışı” projesiyle ilgili bilgi sundu.

Çaputçu, proje uygulamasıyla kumaş boyama üretim sürecinde enerji ve kimyasal madde maliyetlerinin düşürüldüğünü, bu yöntemle proje sonunda boyama işlerinde yüzde 2 elektrik ve yüzde 10 doğal gaz verimliliği artışı sağladığını, ayrıca boyama üretim sürecinde kullanılan yumuşatıcı kimyasal oranın da yüzde 40 düzeyinde azaldığı söyledi.