ADM Elektrik’e “Leyleklere Yeni Yuva” ödülü – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. ADM Elektrik’e “Leyleklere Yeni Yuva” ödülü

ADM Elektrik’e “Leyleklere Yeni Yuva” ödülü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Aralık 2020 Cuma - 18:14Güncelleme: 18 Aralık 2020 Cuma - 18:14
ADM Elektrik’e “Leyleklere Yeni Yuva” ödülü

ADM Elektrik, 12. Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi kapsamında verilen “Sürdürülebilir Kalkınma Ödülleri”nde, Karasal Yaşam dalında kurumsal sosyal sorumluluk projesi “Leyleklere Yeni Yuva” ile Platin Ödülü’nü almaya hak kazandı.

Türkiye’de topluma değer katan ve yenilikçi çözümler geliştiren, sosyal sorumluluk uygulamalarını farklı sektörlerden paydaşlarla buluşturan Kurumsal Sosyal Sorumluluk Zirvesi’nin 12’ncisi “Değişimi Yönetmek - Belirsizlik Dönemlerinde Liderlik” temasıyla çevrimiçi düzenlendi.

Türkiye’nin önde gelen şirketlerinin sosyal sorumluluk projelerinin değerlendirildiği zirvede, ADM Alektrik, 11 yıldır sürdürdüğü “Leyleklere Yeni Yuva” projesi ileKarasal Yaşam kategorisinde Platin Ödülü’ne layık görüldü.

EGE SICAKLIĞINDA GÜVENLİ YUVA

Aydın, Denizli ve Muğla’da ilkbahar aylarında bölgeye gelen leyleklerin güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürebilmesi adına hassasiyetle çalışan ADM Elektrik, bölgede yer alan 700 yuva ve her yıl ağırladığı 6 bin leylek ile doğa ve doğal yaşamın korunmasına katkı sağlıyor. Elektrik direkleri üzerine yerleştirilen özel yaşam platformlarında misafir olan leylek nüfusunun sürdürülebilirliği, yuvalanmaları ve sayımları için Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü, Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) ve Tarım ve Orman Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü ile iş birliği gerçekleştiriliyor.