60 milyon dolarlık kekik üretiminin 40 milyon doları Denizli’den – D20Haber
21.05.2024, Salı
19 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. EKONOMİ
  6. /
  7. 60 milyon dolarlık kekik üretiminin 40...

60 milyon dolarlık kekik üretiminin 40 milyon doları Denizli’den

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Şubat 2019 Salı - 15:12Güncelleme: 12 Şubat 2019 Salı - 15:12
60 milyon dolarlık kekik üretiminin 40 milyon doları Denizli’den

İl Tarım ve Orman Müdürü Yılmaz Erkaya, Türkiye’nin kekik üretiminden yıllık gelirinin 60 milyon dolar olduğunu ve bunun 40 milyon dolarının Denizli’den sağlandığını bildirdi.

Kekik üretimi ve sorunlarının değerlendirildiği “8. Kekik Paneli” Karahayıt’taki bir otelde yapıldı.  Panele Vali Hasan Karahan, Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, Kütaş Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Gürel, STK başkanları ve çok sayıda üretici katıldı.

Panelde konuşan Tarım ve Orman İl Müdürü Yılmaz Erkaya, kalıntısız, kaliteli ve temiz kekik üretiminin pazarı elinde tutmanın birinci şartı olduğunu belirtti. Denizli’de 2018 verilerine göre 120 bin dekar alanda yaklaşık 13 bin ton kekik üretimi gerçekleştirildiğini kaydeden Erkaya, “Kekik üretimi ile ülkemiz 60 milyon dolar gelir elde etmekte. Bunun da 40 milyon dolarını Denizli’miz sağlamaktadır. Üreticilerimizin gelirini arttırmak için projeler üretmeye, çiftçi eğitim programları yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Haberin DevamıReklam




Vali Hasan Karahan ise, Denizli’nin coğrafya olarak her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği illerden olduğuna dikkat çekerek, “Buradaki panele katılım üreticilerimizin ekonomik bir bitki olan kekik üretiminin devam etmesi noktasında ciddiyetini kavramış olduğunu görmekten oldukça memnunum. Dünya üzerinde kekik üretimi yapan birçok ülke var ve bir rekabet söz konusu. Ancak çok şükür ki Denizli’miz kekik üretiminde söz sahibi ve iyi de bir gelire sahip. Bu durumun devam etmesi için kıymetini bilmeli ve bilimsel usullere göre üretimi yapmalıyız. Burada paylaşılanları iyi değerlendirmeli ve tarlamızda üretim yaparken bunlara dikkat etmeliyiz. Vatandaşımız kazanırsa biz kazanırız. Devlet olarak her zaman yanınızdayız” diye konuştu.