PCR testleri, PAÜ’nün OSB polikliniğinde yapılabilecek – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. PCR testleri, PAÜ’nün OSB polikliniğinde...

PCR testleri, PAÜ’nün OSB polikliniğinde yapılabilecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Ekim 2020 Çarşamba - 15:22Güncelleme: 7 Ekim 2020 Çarşamba - 19:42
PCR testleri, PAÜ’nün OSB  polikliniğinde yapılabilecek

Vali Ali Fuat Atik’in talimatıyla, Denizli Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına PCR testi kolaylığı sağlandı. Testler Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) OSB’deki polikliniğinde yapılabilecek.

Vali Ali Fuat Atik, Denizli OSB’yi ziyaret etti. Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Derya Baltalı, yönetim kurulu üyeleri Osman Uğurlu ve Cemalcan Sirkeci ile Bölge Müdürü Ahmet Taş tarafından karşılanan Atik, bölgenin genel durumu ve yapılan yatırımlarla ilgili bilgi aldı.

Bu arada, OSB’deki fabrikalarda çalışanların COVID-19 ile ilgili PCR testleri de gündeme geldi. OSB yöneticileri, bölgede 25 bin dolayında çalışan olduğunu belirterek, PCR testlerinin Pamukkale Üniversitesinin OSB Polikliniği’nde yapılabilmesi için talepte bulundu.

Vali Atik, konuyla ilgili İl Sağlık Müdürü Dr Berna Öztürk ve PAÜ Hastanesi Başhekimi Prof Dr İbrahim Türkçüer ile görüşerek, coronavirüs PCR testlerinin OSB Polikliniği’nde yapılmasını sağladı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Derya Baltalı, “Organize Sanayi Bölgemizde ortalama 25 bin çalışan mevcut. Pozitif çıkan vakalardan sonra büyük bir iş kaybına neden olunmaması için,temasta olan çalışanları karantinaya almak yerine test yapıp işe devamlarını sağlamamız gerekir. Bu yüzden PCR testlerinin OSB’de yapılması çalışanlarımız ve sanayicilerimiz açısından çok önemli. Desteklerinden dolayı Sayın Valimize çok teşekkür ederiz” dedi.