Kütükcü: Türk sanayisinin en büyük problemi insan kaynağı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Kütükcü: Türk sanayisinin en büyük problemi...

Kütükcü: Türk sanayisinin en büyük problemi insan kaynağı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Aralık 2023 Perşembe - 14:16Güncelleme: 28 Aralık 2023 Perşembe - 14:16
Kütükcü: Türk sanayisinin en büyük problemi insan kaynağı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Yönetim Kurulu Memiş Kütükcü, Türk sanayisinin en büyük probleminin insan kaynağı olduğunu dile getirdi.

Organize Sanayi Bölgeleri (OSB) İstişare Toplantısı İstanbul’da 26-26 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirildi. Toplantıya Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı’nın Genel Müdürleri, Daire Başkanları, OSBÜK Yönetim Kurulu, Denetim Kurulu, Yüksek Koordinasyon Kurulu, Bölge Müdürleri Komisyonu Üyeleri, OSB Başkanları, OSB Bölge müdürleri, Denizli Sanayi Odası Başkanı ve OSBÜK Yüksek Koordinasyon Kurulu Üyesi Selim Kasapoğlu, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz ile Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş katıldı.

Toplantıda konuşan Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin Cumhuriyetin ilk yüzyılında Türk sanayisine lokomotiflik yapma rolünü başarıyla yerine getirdiğini söyledi.

2023 yılında OSB’lerde 100 bin kişiye ek istihdam yaratıldığını kaydeden Kütükcü, “OSB'lerimizde toplam istihdamı 2 milyon 577 bine ulaştırmayı başardık. Bu rakamlar gösteriyor ki, ülkemizin toplam sanayi üretiminin yüzde 45'ini gerçekleştiren OSB'lerimiz, Cumhuriyetimizin ilk yüzyılında Türkiye'nin sanayi üretimindeki lokomotiflik rolünü başarıyla yerine getirmiştir” dedi.

Rekabet ortamının her geçen gün daha da çetinleştiğini, başta yeşil dönüşüm olmak üzere pek çok konuda atılması gereken adımların olduğunu ifade eden Kütükcü, şunları söyledi:

““Sanayicilerimizin finansa erişimde, artan girdi maliyetlerini kontrol etmede sorunları var. Ayrıca yeni yatırım alanları üretmemiz lazım. Bunlar hepsi önemli sorunlar ancak, en önemli sorunu insan kaynağı ile ilgili yaşıyoruz. Sanayicilerimizin insan kaynağı problemini aşmadan sanayi üretimini güçlü kılmak mümkün değil. Bugün Türk sanayisinin en büyük problemi, insan kaynağı problemidir. Maalesef artık sanayicilerimiz Cuma Namazı çıkışlarında eleman ilanları dağıtmaya başladı. Gazeteler çarşaf çarşaf eleman ilanları ile dolu. Hangi sanayicimizle otursam, ‘Eleman bulamadığım için yatırımımı erteledim' diyor. Bu sorun, Türk sanayisi açısından artık çok büyük bir gelecek sorunu haline gelmiştir. Dolayısıyla, ikinci yüzyıl hedeflerimize ulaşmak için, bu meseleyi kalıcı bir şekilde çözmek zorundayız.”

 

Toplantının devamında OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Başkanı Necip Filiz, İhtisas Kurulu'nun hazırladığı “OSB Bünyesindeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Talep ve Çözüm Önerileri” konulu sunumu gerçekleştirdi.

DENİZLİ (İHA)