OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Toplantısı yapıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Toplantısı...

OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Toplantısı yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ekim 2023 Salı - 13:30Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı - 13:30
OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Toplantısı yapıldı

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu toplantısı Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde yapıldı.

OSBÜK Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Toplantısı, Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili ve OSBÜK Yönetim Kurulu Üyesi Necip Filiz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, OSB’lerde bulunan Meslek Lisesi ve Mesleki Eğitim Merkezi temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Türkiye genelinde mesleki eğitimde yaşanan sorunlar ile OSB yönetimindeki mesleki eğitim kuruluşlarının mesleki eğitime katkısı, OSB’lerdeki mesleki eğitim merkezlerinin talepleri görüşüldü.

Toplantının açılışında konuşan Filiz, “Biz, mesleki eğitimi memleket meselesi olarak görüyoruz. Nitelikli insan kaynağını gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmanın yolu mesleki ve teknik eğitimden geçmektedir. Hem sektörün arzuladığı iş gücünü yetiştirmek hem de gençlerimizin istihdamını kolaylaştırmak için okullarımızın kalitesini, öğrencilerimizin bilgi beceri düzeylerini yükseltmek, mevcut durumumuzu daha üst düzeye çıkarmak amacıyla hep birlikte gayret ediyoruz” dedi.

Filiz, mesleki ve teknik eğitim konusundaki tecrübe aktarımlarını rapor haline getirerek Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına sunacaklarını belirtti.

Bu arada, Mesleki Eğitim İhtisas Kurulu Üyeleri, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi’ni ve DOSTEK Koleji’ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

DENİZLİ (İHA)