Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu yönetimi Denizli OSB’de bir araya geldi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu yönetimi...

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu yönetimi Denizli OSB’de bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 17:17Güncelleme: 23 Ekim 2023 Pazartesi - 17:20
Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu yönetimi Denizli OSB’de bir araya geldi

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri, OSBÜK ekim ayı yönetim kurulu toplantısını Denizli OSB’de gerçekleştirdi.

Bir dizi toplantı ve ziyaret için Denizli’ye gelen OSBÜK Yönetim Kurulu Başkanı Memiş Kütükcü ve yönetim kurulu üyeleri, ilk olarak Vali Ömer Faruk Coşkun’u ziyaret etti. Vali Coşkun’a organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisindeki önemini aktaran Kütükcü, Denizli’nin yıllık 4.7 milyar doların üzerindeki ihracatla ülke ekonomisine büyük katkı verdiğini söyledi.

Vali Coşkun ise Denizli sanayisinin gelişmesi için tüm paydaşlar ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirterek, Kütükcü’ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

ÇARDAK OSB’YE ZİYARET

Ardından heyet, Çardak OSB Başkanı Okan Konyalıoğlu ile görüşerek bilgi aldı. Denizli Deri İhtisas ve Karma OSB Başkanı Mehmet Güran'ı ziyaret eden Kütükcü ve heyet, deri sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi.

TARIMA DAYALI İHTİSAS OSB’LERE VURGU

Denizli Ticaret Odası’na giden heyet, burada DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile bir araya geldi. Görüşmede yapılabilecek ortak çalışmalar değerlendirildi. Sarayköy Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni ziyaaret eden Kütükcü, “TDİOSB'lerin sayılarının artması ve gelişmesi çalışmalarını destekliyoruz" dedi.

DOSTEK’E ZİYARET

Son olarak Denizli OSB’ye gelen OSBÜK yönetimi, DOSTEK Koleji, DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi ve Anaokulunu gezdi. Kütükcü, DOSTEK Koleji ve DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezlerinin eğitim ve özellikle kadın istihdamı anlamında çok önemli merkezler olduğunu kaydetti. Nitelikli iş gücünde mesleki ve teknik anadolu liselerinin kritik bir rol oynadığını söyleyen Kütükcü, eğitim alan öğrenci ve kursiyerlerden de çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

“TALEP VE SORULARA AÇIĞIZ”

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü başkanlığında ekim ayı yönetim kurulu toplantısı Denizli OSB ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan Kütükcü, Denizli OSB ev sahipliğinde Afyon, Denizli, Kütahya ve Uşak’taki OSB’lerle bir araya geldiklerini ve her zaman OSB’lerden gelecek tüm talep ve sorulara açık olduklarını söyledi.

İHRACAT VERİLERİNE DİKKAT ÇEKTİ

OSBÜK’ün çalışmalarında OSB’lerin yürüttükleri faaliyetlerin önemli bir yere sahip olduğunu belirten Kütükcü, şöyle konuştu:

“Bu dört şehrimizde hem Allah vergisi zenginlikler hem de güçlü bir girişimcilik ruhu ve üretim iştahı var. Organize sanayi bölgelerimiz de ekonomideki tüm zorlu şartlara, etrafımızdaki savaşlara, yüksek enflasyona rağmen üretmeye, istihdam sağlamaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Afyon, Denizli, Kütahya ve Uşak’ta 19’u işletmede olmak üzere 25 OSB bulunuyor. Bu OSB’lerimizde 1500’e yakın fabrikada üretim yapıyor. 90 bin civarında insanımıza doğrudan istihdam sağlıyoruz. 4 şehrimizin ihracatı Denizli’nin liderliğinde 6 milyar dolara ulaşmış durumda. Bu rakamda organize sanayi bölgelerimizin çok büyük payı var. Ben her birinize emeklerinizden, katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”

Kütükcü son olarak ev sahipliği için Denizli OSB Başkanı Abdülkadir Uslu ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür etti.