DOSTEM’de kalite kontrol eğitimi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEM’de kalite kontrol eğitimi

DOSTEM’de kalite kontrol eğitimi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 10:22Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 10:22
DOSTEM’de kalite kontrol eğitimi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi’nde (DOSTEM) düzenlenen kalite kontrol eğitimini tamamlayan kursiyerlere katılım sertifikaları verildi.

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (OSB) ve İlkay Gürgün Gelişim Akademisi iş birliğinde düzenlenen Enine Boyuna Kalite Kontrol Eğitimi DOSTEM’de gerçekleştirildi.

Eğitim kapsamında kalitenin tanımı, temel tekstil bilgisi, temel tekstil terbiyesi, terbiye işleminde ham ve mamül kontrolü, bornoz üretiminde temel bilgiler, üretim prosesleri, temel hesaplamalar, hata tanımları, kalite kontrolü, AQL Tablosu kullanımı, ara kalite kontrolü, doküman hazırlama, sonuçların değerlendirilmesi, raporun hazırlanması, kalite kontrol elemanının görev ve sorumlulukları, yetkileri, final kontrolü, hata tanımları, final kalite kontrol raporu konularında bilgiler aktarıldı.

9 günlük eğitime tamamlayan 10 kursiyere katılım sertifikaları verilirken, Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, “Tekstil sektöründe kalite kontrol alanında nitelikli personel yetiştirmeye yönelik eğitimi planladık ve firmalarımız ile paylaştık. Birçok alanda nitelikli personel yetiştirmek üzere eğitimler düzenliyoruz. Sanayicimizin ihtiyacı olan nitelikli personel yetiştirmeye yönelik DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezimiz ve DOSTEK Kolejimiz çalışmalarına devam etmekte. Eğitim programında başarılı olan kursiyerlerimize iş hayatında başarılar diliyoruz” dedi.