DOSTEK’den sağlık çalışanlarına maske ve önlük – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK’den sağlık çalışanlarına maske ve önlük

DOSTEK’den sağlık çalışanlarına maske ve önlük

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Mayıs 2020 Perşembe - 14:58Güncelleme: 7 Mayıs 2020 Perşembe - 14:58
DOSTEK’den sağlık çalışanlarına maske ve önlük

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim öğretim veren DOSTEK Kolejinden coronavirüsle mücadele döneminde takdir toplayan bağış. Eğitim kurumunda üretilen maske ve önlükler, ücretsiz olarak İl sağlık Müdürlüğüne teslim edildi.

Coronavirüs sürecinde sağlık çalışanlarının yoğun gereksinim duyduğu maske, siperlik ve ameliyat önlüğü için harekete geçen DOSTEK yönetimi, öğretmenlerin katılımıyla üretim seferberliği başlattı. DOSTEK atölyelerinde 3D yazıcıyla siperlikler hazırlanırken, tekstil bölümü hummalı bir çalışmayla günlük 20 bin maske üretecek kapasiteye ulaştı. Ayrıca ameliyat önlükleri üretimi de gerçekleştirildi.

Üretilen ürünlerin ücretsiz olarak kurumlara dağıtımı yapılırken, İl Sağlık Müdürlüğüne de ilk teslim gerçekleşti. Bu kapsamda Denizli OSB Müdürü Ahmet Taş, DOSTEK Koleji Müdürü Sadi Öztekin ile öğretmenler, İl sağlık Müdürü Berna Öztürk’ü ziyaret etti. İhtiyaç duyulan malzemelerin sağlanmasındaki katkılarından dolayı teşekkür eden Öztürk, “Son dönemlerde meslek liselerinde üretim anlamında çok büyük ilerlemeler kaydedilmeye başlandı. Bu üretimler bizleri çok mutlu ediyor. DOSTEK Koleji’nin bu süreçte yaptığı çalışmaları ve ürettikleri malzemeleri bizimle paylaşmaları çok sevindirici. Bunun için OSB Yönetim Kuruluna ve DOSTEK Koleji yöneticilerine çok teşekkür ederim” dedi.

OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş ise,“COVID-19 ülkemizde görülmeye başladıktan sonra kolejimizde okul müdürümüz ve öğretmenlerimizle birlikte hummalı bir çalışma içerisine girdik. Hem sürece destek vermek hem de öğretmen ve öğrencilerimizin mesleki anlamda kendilerini daha iyi yetiştirmeleri için maske, siperlik ve ameliyat önlüğü üretimlerine başladık. Bu konuda Yönetim kurulumuz bizi her konuda destekliyor. Biz de Teknik Kolejimizin iyi bir öğretim ile birlikte bir üretim merkezi olması için elimizden gelen tüm gayreti sarf etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.