DOSTEK, tek kullanımlık seccade üretti – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK, tek kullanımlık seccade üretti

DOSTEK, tek kullanımlık seccade üretti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Temmuz 2020 Pazartesi - 16:48Güncelleme: 6 Temmuz 2020 Pazartesi - 16:48
DOSTEK, tek kullanımlık seccade üretti

Özel Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji ( DOSTEK ), namaz kılanlar için tek kullanımlık seccade üretti.

DOSTEK, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi günleriyle birlikte maske, siperlik ve ameliyat önlüğü üretimine gerçekleştirdi. Şimdi de tek kullanımlık seccade üretimi için kollar sıvandı. İlk aşamada özel baskılı, çek kopart 10 bin seccade üretildi.

DOSTEK Müdürü Sadi Öztekin, “Pandemi sürecinde okulumuz, ultrasonik maske makinesi ile 600 bin maske üretmiş ve başta Denizli Sağlık Müdürlüğü olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlara dağıtımı sağlamıştır. Bu maskeler, nonwomen kumaştan üretilmiş, ultraviyole ışından geçirilerek sterilizasyonu sağlanmış maskelerdir. Kısa zaman içerisinde AR-GE ve numune çalışmaları tamamlanmış olan çocuk ve yetişkin maskelerinin üretimine de başlayacağız. Ayrıca 5 bin adet tek kullanımlık ameliyat önlüğü, 5 bin adet lamineli tulum ve 10 bin adet siperlik üretmeyi başardık. Bağış yapmak isteyen vatandaşlarımız isme özel hazırlanan stantlar ile tek kullanımlık seccadelerimizi camilere koyabilirler” dedi.

Denizli OSB’nin Bölge Müdürü Ahmet Taş ise, DOSTEK’in üretmeye ve insanlığın hayatına dokunacak faaliyetleri ile üretimin merkezi olmaya devam edeceğini söyledi.