DOSTEK öğrencileri, KOSGEB yarışmasında ödülleri topladı – D20Haber
17.06.2024, Pazartesi
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK öğrencileri, KOSGEB yarışmasında ödülleri topladı

DOSTEK öğrencileri, KOSGEB yarışmasında ödülleri topladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Mayıs 2024 Cuma - 15:04Güncelleme: 24 Mayıs 2024 Cuma - 15:04
DOSTEK öğrencileri, KOSGEB yarışmasında ödülleri topladı

Denizli OSB DOSTEK Koleji, KOSGEB’in düzenlediği “Benim Fikrim, Benim İşim” kategorisinde ödüllere ambargo koydu. Öğrenciler, birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra iki de jüri özel ödülünün sahibi oldu.

KOSGEB, meslek lisesi öğrencileri ve mezunlarına yönelik 2023.06 İş Fikri Teklif Çağrısı ve İş Planı Ödülü Destek Programı kapsamında “Benim Fikrim, Benim İşim” konulu yarışma düzenledi. Bu kategoriye toplam 22 iş fikriyle katılan DOSTEK Koleji öğrencileri; birincilik, ikincilik, üçüncülük ve iki jüri özel ödülü kazandı.

DOSTEK Koleji öğrencisi Hüseyin konak, “Yapay Zeka Destekli ‘PaperNote’ Projesi / Yazılım ve Mobil Uygulamasının İmalatı”isimli iş fikriyle birincilik ödülüne layık görüldü.

Ramazan Akyar “Çok Amaçlı Sterilizasyon Cihazı Tasarımı ve Makinesinin İmalatı” iş fikriyle ikinci, Burhan Zengin ise “Yapraklı ve Basit Köklü Sebze Türü Bitkilerin (Marul, Tere vb.) Kimyasal Ürün Kullanmadan Düşük Voltajda Doğru Akım Verilerek Gelişiminin Hızlandırılması Projesi / Doğal Bilimler ve Mühendislikle İlgili Diğer Araştırma ve Deneysel Geliştirme Faaliyetleri” iş fikriyle üçüncü oldu.

Haberin DevamıReklam




Ayrıca Fatıma Çiftçi ve Cennet Ceylin Gezgin “Retro Kıyafetlerin İmalatı, Satışı ve Kiralanması” iş fikriyle; Hüseyin Mert İzmirli, Kerem Aydın ve Ali Kaan Pala ise “Mobil Lazer Kesim Robotu Tasarımı ve İmalatı” iş fikriyle jüri özel ödülüne layık görüldü.

Dereceye giren öğrencilere ödüllerini Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yavuz Çağlar ve DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu verdi.