DOSTEK Müdürü Dumlu: Hedefimiz, gençlerimizi dünyadaki emsallerini geçebilecek seviyeye getirmek – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK Müdürü Dumlu: Hedefimiz, gençlerimizi dünyadaki...

DOSTEK Müdürü Dumlu: Hedefimiz, gençlerimizi dünyadaki emsallerini geçebilecek seviyeye getirmek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Ocak 2024 Çarşamba - 12:51Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba - 12:52
DOSTEK Müdürü Dumlu: Hedefimiz, gençlerimizi dünyadaki emsallerini geçebilecek seviyeye getirmek

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji (DOSTEK) Müdürü Saadettin Dumlu, 17 Ocak Çocuk Mucitler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Gençlerimizi, dünyadaki emsalleriyle yarışabilecek ve onları geçebilecek seviyeye getirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Dünyada her yıl 17 Ocak “Ocak Çocuk Mucitler Günü” olarak kutlanıyor. DOSTEK Müdürü Saadettin Dumlu da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, okulda eğitim alan her öğrencinin en az bir projeyi hayat geçirdiğini dile getirdi.

 

“HER ÖĞRENCİ BİR PROJE YAPMIŞTIR”

Dünyanın bilgi çağında bulunduğunu kaydeden Dumlu, eğitimin amacının yeni çağa uygun insan gücü yetiştirmek olduğunu belirtti. Dumlu, “Öğrencilerimizde elde ettikleri bilgileri insanlık yararına kullanma kültürünü geliştirmeyi esas alıyoruz. Projelerle öğretim tekniği okulumuzun kuruluşundan itibaren özel olarak üzerinde durduğumuz bir konu. Okulumuzda her öğrencimizin mutlaka en az bir projede veya bir sosyal etkinlikte görev alması gerekiyor. Her türlü alt yapıyı da oluşturuyoruz. DOSTEK’te okuyan her öğrenci mutlaka bir proje yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Mutlaka da tiyatroda, sporda, halk oyunlarında vb. sosyal etkinlikte yer almıştır” dedi.

“YARIŞMALAR BİR ARAÇ”

Türkiye’de birçok yarışma düzenlendiğini anımsatan Dumlu, DOSTEK olarak bu yarışmalara katıldıklarını aktardı. Yarışmaların kendileri adına bir araç olduğunu söyleyen Dumlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“ Temel amaç; öğrencilerimizin bilgi üretme, teknoloji üretme, ekip halinde çalışma becerisi, araştırma gibi kültürleri kazanması. Geçtiğimiz senelerde Denizli’den en fazla proje üreterek TEKNOFEST’e katılan okuluz. Milli Eğitim robot yarışmasına en fazla projesi kabul edilen okuluz. TÜBİTAK 2024 yarışmasına şu ana kadar öğretmenlerimiz öncülüğünde öğrencilerimiz 60 projenin girişini yaptılar. Bana göre bu bir okul için rekordur. Bu gurur; bugüne kadar yarışmaları amaç değil araç edinme kültürümüzün bir sonucudur. Önümüzdeki yıllarda bu sayılar giderek artacaktır. Bu yıl yine düzenlenecek olan TEKNOFEST’te de öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin yaptığı çalışmalarla bir rekora imza atacağımıza inanıyorum.”

“TÜRKİYE’NİN GİRİŞİMCİLERE İHTİYACI VAR”

Türkiye’nin girişimcilere ihtiyacı olduğunu vurgulayan Dumlu, “Bizler de Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık düzeyine çıkış için gençlerimizi dünyadaki emsalleriyle yarışabilecek ve onları geçebilecek seviyeye getirme hedefiyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda geleceğin mucitlerini yetiştirmekten de gurur duyuyoruz. Başarılarımızda emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize, ayrıca bizlere desteklerini hiç esirgemeyen Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Yönetim Kurulu’na ve bölgemizde faaliyet gösteren sanayicilerimize çok teşekkür ederiz”ifadelerini kullandı.