DOSTEK Koleji’nde Proje Tabanlı Öğrenme semineri verildi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK Koleji’nde Proje Tabanlı Öğrenme semineri...

DOSTEK Koleji’nde Proje Tabanlı Öğrenme semineri verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ağustos 2023 Çarşamba - 09:35Güncelleme: 30 Ağustos 2023 Çarşamba - 09:35
DOSTEK Koleji’nde Proje Tabanlı Öğrenme semineri verildi

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim-öğretim veren DOSTEK Koleji'nde, yeni eğitim öğretim yılı öncesi öğretmenlere “Proje Tabanlı Öğrenme” semineri düzenlendi.

Proje tabanlı eğitim uygulamalarını geliştirmek isteyen DOSTEK Koleji’nde, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof Dr Eyüp Artvinli, okul yöneticileri ve öğretmenlere eğitim semineri verdi.

Prf Dr Artvinli, proje tabanlı öğrenmenin; öğrencilerin aktif katılımını teşvik eden, üst düzey bilişsel aktiviteleri destekleyen, çok çeşitli araç ve kaynak kullanımını gerektiren; akademik sosyal ve hayat becerilerini birlikte ele alan ve teknoloji kullanımını vurgulayan bir öğretim modeli olduğuna belirtti.

“PROJE TABANLI EĞİTİM BİLGİYİ FAYDAYA DÖNÜŞTÜRÜR”

DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu ise, okulun kuruluşundan itibaren eğitim uygulamaları etkinliğini ve verimliliğini artırarak daha ileri seviyelere taşımak, öğretmenlerin bilgilerini tazelemek için eğitimlerin aralıksız devam ettiğini, proje tabanlı eğitimle öğrencilerin bilgiyi faydaya dönüştürme , proje üretme, kendi kendine öğrenme, kalıcı bilgi edinme vb. bilgileri kazandırma bakımından yararlı olacağını ifade etti.

Proje tabanlı öğretim yönteminin yararlarına değinen Dumlu, “Öğrencilerin yaparak, yaşayarak öğrenmelerine olanak sağlar. Öğrencilere bağımsız düşünme ve eleştirel düşünme alışkanlığı kazandırır. Öğrencilerin problem çözme yeteneği kazanmalarını sağlar. Öğrencilerin öğrenme sürecine aktif olarak katılmalarını sağlar ve öğrencilerin kendi kendine ve grupla birlikte çalışmasına imkan verir” dedi.

Proje tabanlı öğrenmenin özenle seçilmiş üç temel kavramdan oluştuğunu kaydeden Dumlu, “Bu kavramlardan birisi öğrenme kavramıdır ki, dikkati öğretene değil öğrenene çekmek açısından son derece önemlidir. Bir diğeri proje kavramıdır. Proje, tasarı ya da tasarı geliştirme anlamına gelen bir kavramdır ve öğrenmenin transferi ve tekil öğrenmeden çok belli bir amaca dönük ilişkisel öğrenmeye işaret etmektedir. Bu eğitim projeyi bir hedef olarak değil, altyapı unsuru olarak ele almakla öğrenmenin ürün değil, süreç boyutunu vurgulamakta ve öğrenmeyi arzulanan ölçüde bireyselleştirmektedir. Bu modelde öğretmen yardımcı ve rehber, öğrenci ise özerk ve kurgulayıcıdır ve her senaryonun sonunda gerçekçi ve öğrenci tarafından geliştirilmiş bir ürün ortaya çıkar” diye konuştu

DENİZLİ (İHA)