DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi semineri – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi semineri

DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi semineri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Şubat 2024 Perşembe - 15:02Güncelleme: 29 Şubat 2024 Perşembe - 16:42
DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi semineri

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (Denizli OSB) DOSTEK Koleji öğrencilerine vergi bilincinin oluşması amacıyla seminer düzenlendi.

Her yıl Şubat ayının son haftası çeşitli etkinliklerle kutlanan Vergi Haftası kapsamında DOSTEK Koleji öğrencilerine yönelik seminer düzenlendi.

Vergi olmadan kamu hizmetlerinden yararlanılamayacağını kaydeden SMMM Mehmet Ali Bayraktar, şunları söyledi:

“Devletin ve kamu harcamalarının finansmanı ancak vergiyle mümkün. Borçlanma ile yapılan bir harcama ekonomimize olduğu gibi topluma da çok ciddi zararlar vermektedir. Enflasyonu ve bütçe açıklarını oluşturuyor. Bireylerin, toplumun, işletmelerin, sanayicilerin ve mükelleflerin kazandıklarından ve tüketimlerinden ortaya çıkan harcamalarından bir vergi oluşturarak; bu verginin de kamu yararına kullanılmasını beklemekteyiz. Bunu gerçekleştirdiğimizde müreffeh bir Türkiye’ye kavuşacağız” dedi.

“VERGİLER ÜLKENİN GELİŞMESİNDE BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Verginin önemine vurgu yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu; “Kamusal hizmetlerin yerine getirilebilmesi için yapılacak harcamalarda vergiler, çok önemli bir mali kaynak oluşturuyor. Bu nedenle vergiler ülkenin gelişmesinde oldukça büyük önem arz ediyor. Bu kapsamda bizler de ‘eğitim temelden başlar’ anlayışıyla vergi bilincinin oluşması adına DOSTEK Koleji öğrencilerimizi alanında uzman bir isimle buluşturduk. Öğrencilerimiz için oldukça verimli bir seminer olduğunu düşünüyor, Sayın Mehmet Ali Bayraktar’a verdiği bilgiler için çok teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Seminer, DOSTEK Koleji Müdür Yardımcısı Emel Gönenmiş’in SMMM Mehmet Ali Bayraktar’a teşekkür plaketi ve DOSTEK Koleji öğrencilerinin ürettiği hediyelerin takdimi ile sona erdi.