Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Temsilcisi gözetiminde 81 firmadan temsilcilerin katılımıyla Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen genel kurulun divan başkanlığını Süleyman İlgeri yaparken, Özgür Diriker ve Veli Ünver de katip üye olarak divanda görev aldı.
Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 19’uncu olağan genel kurulda, Denizli OSB Yönetim Kurulu faaliyetlerini Bölge Müdürü Ahmet Taş, slayt eşliğinde sundu.
TOPLAM ALAN 5 MİLYON METREKARE OLDU
OSB’nin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı onayıyla 684 bin metrekare daha genişlediğini , toplam alanın 5 milyon metrekareye ulaştığını bildiren Taş, bölgedeki işletmelerin ara elemanı ihtiyacını karşılamak üzere meslek lisesinin Milli Eğitim Bakanlığından devralındığını, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine (DOSTEK) 2019-2020 kayıt döneminde 270 öğrencinin kaydı yapılarak toplam 730 öğrenciyle eğitim ve öğretime devam edildiğini belirtti.
KURULAN ŞİRKETLER
DOSB bünyesinde “A Tipi Genel Antrepo Yatırım İzni” alınarak antrepo işletmeciliğini yapabilecek 3,5 milyon lira sermayeli, tek ortaklı ve hisselerin tamamı Organize Sanayi Bölgesine ait olan “Denizli Organize Sanayi Antrepo ve Lojistik Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi”nin (DOHAŞ) kurulduğunu ifade eden Taş, Türkiye’deki ilk Ösel meslek Edindirme ve Eğitim Merkezinin de bölgede faaliyete geçtiğini kaydetti.
Taş, yine DOSB bünyesinde bölgedeki katılımcıların elektrik enerjisi ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacı ile 2 milyon lira sermayeli, tek ortaklı ve hisselerin tamamı DOSB’a ait olan “Denizli OSB Elektrik Enerjisi Tedarik Toptan Satış Ticaret AŞ”nin kurulduğunu, şirketin Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan 09.01.2020 tarihinde tedarik lisansını aldığını, ancak pandemi döneminde aktif hale getirilemediğini söyledi.
ÇALIŞMA RAPORLARI İBRA EDİLDİ
Taş’ın sunumunun ardından 2019 yılı yönetim kurulu, denetleme kurulu ve yeminli mali müşavir raporları ile bilanço, gelir – gider hesapları tablosu, 2020 yılı tahmini bütçesi, yönetim aidatları, hizmet bedelleri ile 2020 yılı çalışma raporu programı görüşülerek onaylandı.
ÖZEL’DEN YÖNETİME TEŞEKKÜR
Toplantıda söz alan Nevzat Özel, OSB’ye 1986’larda geldiklerini söyleyerek, “O günden bu yana bölgenin üst düzeye gelen yapısı, görünümü ile gurur duyuyoruz. Bundan önceki yönetimde bulunan arkadaşlarımıza ve şu andaki yönetimimize huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum. Bizlerden aldıkları güçle bizleri memnun ediyorlar. Emeklerinizden dolayı hepinizi selamlar, saygılarımı sunarım” dedi.
USLU: ŞEFFAFLIĞI İLKE EDİNDİK
Genel Kurul sonunda açıklama yapan DOSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu da, başkanlığı döneminde şeffaflığı ilke edindiklerini söyledi. Uslu “Denizli OSB’de yapılan tüm eserler bir takım çalışmasıyla gerçekleştirilmiştir. Hizmetlerin gerçekleştirilmesinde emeği geçen sanayicilerimize teşekkür ederim” diye konuştu.
Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Derya Baltalı ise, “Temsil ettiği kitlenin büyüklüğü, ülkemiz ekonomisindeki yeri ve öneminin bilincinde olan yönetim kurulumuz, OSB’ler arasında yardımlaşmayı ve ortak sorunların çözüme kavuşturulmasını sağlamak üzere kurulan OSB Üst Kuruluşu ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile ikili ilişkileri en üst seviyede tutma gayreti içinde oldu” ifadelerini kullandı.