Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları eğitimi verildi – D20Haber
01.05.2024, Çarşamba
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları eğitimi...

Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 25 Ocak 2024 Perşembe - 12:32Güncelleme: 25 Ocak 2024 Perşembe - 12:33
Denizli OSB’de temel gümrük uygulamaları eğitimi verildi

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği iş birliğiyle temel gümrük uygulamaları ve maliyetlerin azaltılması konulu eğitim gerçekleştirildi.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ve Kaptan Gümrük Müşavirliği tarafından temel gümrük uygulamaları eğitimi düzenlendi. Bölge müdürlüğü konferans salonundaki eğitime firmaların ilgili personelleri katıldı.

İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği Mevzuattan Sorumlu Başkanvekili Rıdvan Haliloğlu, Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünün daveti üzerine ihracatçı ve ithalatçı firmalarla bir araya gelerek dış ticaret ile ilgili farkındalık yaratmak amacıyla bu organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Ülkenin ihracata ihtiyacı olduğunu vurgulayan Haliloğlu, “Biz yaklaşık 30 yıldır dünyanın ilk 20 ekonomisinden biriyiz. Bu ülkenin kalkınmasının, büyümesinin en önemli lokomotif gücü ihracattır. İhracat olduğu zaman döviz geliri elde ediyoruz. Bu döviz geliri de ekonomimizin daha güçlü hale gelmesine en büyük desteği sağlıyor” dedi.

Kaptan Gümrük Müşavirliğinin sahibi Ahmet Yazıcı ise, İzmir merkezli bir firma olduklarını, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nin atrepo ve lojistik hizmetlerini yöneten DOHAŞ’ın danışmanlığını yaptıklarını belirterek, sözlerine şunları ilave etti:

“Denizli’de ihracatın arttırılması ve firmaların ekonomilerini geliştirmelerinde fayda sağlayacak bilgilere erişebilmeleri için bu eğitimi düzenledik. Eğitimde yer alan katılımcılarımız ithalat ve ihracattaki temel kavramlara daha hâkim, ekonomiyi iyi yönetme anlamında önemli ipuçlarına erişmiş bir şekilde eğitimi tamamlayacaklar. Bu anlamda düzenlediğimiz eğitimde bizlere ev sahipliği yapan Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kuruluna ve katılımcılarımıza çok teşekkür ederim.”