Denizli OSB’de MEB destekli Türkiye’nin ilk özel Mesleki Eğitim Merkezi kuruldu – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de MEB destekli Türkiye’nin...

Denizli OSB’de MEB destekli Türkiye’nin ilk özel Mesleki Eğitim Merkezi kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 22 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:07Güncelleme: 22 Temmuz 2020 Çarşamba - 14:07
Denizli OSB’de MEB destekli  Türkiye’nin ilk özel Mesleki Eğitim Merkezi kuruldu

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu, nitelikli eleman yetiştirme konusunda Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Denizli OSB’ye Milli Eğitim Bakanlığınca “Özel DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi” adı altında işyeri açma ve çalışma ruhsatı verildi. Bu merkezin Türkiye’de bir ilk olduğu belirtildi.

Denizli OSB Yönetim Kurulu, sanayicilerin nitelikli ara eleman sorununu çözebilmek için 4 yıldır yeni projeler geliştirerek, bunları birer birer hayata geçiriyor. OSB yönetimi, önce kapanma noktasına gelen meslek lisesini özelleştirmeyle eğitime yeniden kazandırdı. Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Kolejı (DOSTEK) adını alan eğitim kurumuna en az 250 LGS puanı alan öğrenciler kayıt yaptırabiliyor.

OSB yönetimi, DOSTEK’in ardından şimdi de Mesleki Eğitim Merkezi projesini hayata geçirdi. Her branşta nitelikli eleman yetiştirmek üzere Özel DOSTEM Mesleki Eğitim Merkezi kuruldu. Merkeze, 25 Haziran 2020 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca iş yeri açma ve çalışma ruhsatı verildi. Bu ruhsatın Türkiye’de Özel Mesleki Eğitim Merkezi konusunda ilk olma özelliği taşıdığı belirtildi.

DOSTEM’de okurulacak atölyeler için makine, donanım, teçhizat ve aletler alımına başlandığını, elektrik, elektronik, mekatronik, endüstriyel otomasyon, makine CNC, metal işleri, tekstil, moda tasarım, konfeksiyon, PLC, autocad, solidworks, İngilizce ve istenen her bölümde kurslar açılacağı, merkezde eğitimlere ağustos ayında başlanacağı ifade edildi.