Denizli OSB’de kurumsal karbon ayak izi hesaplama eğitimi verildi – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de kurumsal karbon ayak izi...

Denizli OSB’de kurumsal karbon ayak izi hesaplama eğitimi verildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 13 Temmuz 2023 Perşembe - 18:11Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe - 18:11
Denizli OSB’de kurumsal karbon ayak izi hesaplama eğitimi verildi

Denizli Organize Sanayi (OSB) Bölge Müdürlüğünde “kurumsal karbon ayak izi hesaplama eğitimi” verildi.

Denizli OSB ile Rever Akademi iş birliğinde düzenlenen “kurumsal karbon ayak izi hesaplama eğitimi” OSB Konferans Salonu’nda verildi. İşletmelerin çevre alanındaki sürdürebilirlik hedeflerini net olarak belirleyebilmesi, bu alandaki olumlu katkılarını paydaşlarına sunması, kurumsal karbon ayak izlerinin izlenmesi (hesaplanması) ve raporlanması amacıyla düzenlenen eğitimde, Rever Akademi kurucularından Volkan Çağın ile Çağlar Güven’in yaptı.

Denizli OSB çalışanlarının ve bölgede yer alan firma temsilcilerinin katıldığı eğitimde sunum yapan Volkan Çağın, “Kurumsal karbon ayak izinin hesaplanması, bir kuruluşun sebep olduğu sera gazı emisyonlarının yaşam döngüsü yaklaşımı ile belirlemesini ve etkin bir şekilde yönetilerek azaltılmasını hedeflemektedir. Yaşam döngüsü yaklaşımı bir kuruluş tarafından kullanılan ürün ve hizmetlerin sağlanması aşamasından, üretilen ürünlerin kullanımı sonrasında ortaya çıkan atıkların yönetilmesine kadar geçen tüm süreci kapsamaktadır” dedi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı M. Abdülkadir Uslu da, “Karbon ayak izi hesaplamaları çevresel sürdürülebilirlik anlamında önemli bir göstergedir. TBMM tarafından kabul edilerek imzalan Paris Anlaşması gereğince karbon ayak izi için verilen taahhütlerin yerine getirilmesi adına hesaplama ve raporlamaların yapılarak mevcut durumun analiz edilmesi gerekmektedir. Biz de bu kapsamda çalışmalarımıza yön vererek Bölgemiz firmalarının ihtiyaçları doğrultusunda eğitimler düzenlemekteyiz. Katılan herkese çok teşekkür ederim. Firmalarımızdan gelen talepler doğrultusunda hizmetlerimize yön vermekteyiz” diye konuştu.