Denizli OSB’de İtfaiye Haftası kutlandı – D20Haber
03.05.2024, Cuma
14 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de İtfaiye Haftası kutlandı

Denizli OSB’de İtfaiye Haftası kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 26 Eylül 2018 Çarşamba - 11:41Güncelleme: 26 Eylül 2018 Çarşamba - 11:41
Denizli OSB’de İtfaiye Haftası kutlandı

İtfaiye haftası, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) düzenlenen bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında, Denizli OSB İtfaiye Müdürü Hakan Demir ve itfaiye personeli, Bölge Müdürü Ahmet Taş’ı ziyaret etti. Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, modern bir itfaiye hizmet binası, tam donanımlı itfaiye araçları, profesyonel eğitilmiş itfaiye personeli ve kesintisiz eğitimler ile bölgede yer alan sanayicilere etkili, verimli ve kaliteli bir hizmet sunmanın çabası içinde olduğunu söyledi.

Personelin İtfaiye Haftası’nı kutlayan Taş, “Yangın ve kurtarma çalışmalarında gece - gündüz demeden, fedakâr bir şekilde görev yapan İtfaiye çalışanlarına, göstermiş oldukları olağanüstü gayret nedeniyle teşekkür ediyorum” dedi.

Denizli OSB İtfaiye Müdürü Hakan Demir ise, faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Demir, Bir yangın sırasında sanayici ve çalışanların can ve mal güvenliğinin sağlanması, yangına kısa sürede müdahale edilebilmesi için kurulan DOSB İtfaiye Müdürlüğü 1992 yılında hizmet vermeye başladığını belirtti.

VERİLERLE OSB İTFAİYESİ

Denizli-Ankara karayolunun bölgeden geçmesi nedeniyle OSB iki kısma ayrıldı. Bu nedenle, 1. kısımda bulunan sanayi tesislerinde meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybını önlemek, yangına hızlı müdahale edebilmek için 2012 yılında yeni itfaiye binası yapılarak Bölge İtfaiye Müdürlüğü 2 ayrı binada hizmet vermeye başladı.

İtfaiye Müdürlüğü'nde vardiyalı olarak 24 personel çalışıyor. İtfaiye Müdürlüğü 5 yangın söndürme aracı, 1 hasta nakil aracı, ateşe dayanıklı nomex ve amyant elbiseler ile tam teçhizatlı olarak 24 saat görev ifa ediliyor. Yangın söndürme araçları en son teknoloji ile donatılırken, arazözlerde 12 ton su ve 1 ton köpük hazır bulunduruluyor. Yangın söndürme aracının giremeyeceği yerlerde ise Almanya'dan ithal edilen 250 kg’lık toz ihtiva eden 2 mobil yangın söndürme araçları kullanınılıyor.

ÖĞRENCİLERDEN ZİYARET

Öte yandan, İtfaiye Haftası kapsamında Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji öğrencileri İtfaiye Müdürlüğünü ziyaret etti. Öğrenciler İtfaiye ekiplerince bilgilendirildi.

İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca yangın söndürme, tahliye, arama kurtarma tatbikatları gerçekleştirileceği bildirildi.