Denizli OSB’de İsviçre’deki yatırım olanakları anlatıldı – D20Haber
07.05.2024, Salı
12 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de İsviçre’deki yatırım olanakları anlatıldı

Denizli OSB’de İsviçre’deki yatırım olanakları anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Ekim 2023 Perşembe - 13:44Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe - 13:44
Denizli OSB’de İsviçre’deki yatırım olanakları anlatıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB), İsviçre’de yatırım olanakları düzenlenen toplantıyla ele alındı.

Denizli Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü ve Tim Swiss GmbH iş birliğinde düzenlenen toplantıda İsviçre’deki yatırım imkanları masay yatırıldı. Denizli OSB Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantıda, TİM Swiss Danışmanlık Firması kurucusu İlknur Timur İsviçre’nin dünyanın yatırım yapılabilecek en iyi ülkeleri arasında yer aldığını dile getirdi.

İsviçre’nin ekonomik ve sosyal yapısına değinen Timur, Türkiye-İsviçre arasındaki ticari ilişkileri, ithalat-ihracat potansiyeli ve ticaret kalemleri konularında bilgiler verdi. Timur, birçok ülkenin yatırımlarında ilk sırada yer alan İsviçre’de yatırımın avantajlarından söz etti.

Gelişmiş, istikrarlı, bağımsız ekonomi, nitelikli iş gücü - düşük işsizlik, Made in Swiss prestiji, Lojistik avantajlar, Ar-Ge & İnovasyon yoğunluğu, Üniversite-Sanayi işbirliği imkanları, sağlam altyapısı ile dünyanın finans merkezi, güçlü ve şeffaf bankacılık, Euro Bölgesi ile pozitif sıkı ilişkiler, cazip vergi rakamları gibi imkanların anlatıldığı toplantının sonunda emrk edilen sorulara yanıtlar verildi.

DENİZLİ (İHA)