Denizli OSB’de ilk yardım eğitimleri başladı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de ilk yardım eğitimleri başladı

Denizli OSB’de ilk yardım eğitimleri başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ekim 2018 Salı - 14:57Güncelleme: 3 Kasım 2018 Cumartesi - 11:15
Denizli OSB’de ilk yardım eğitimleri başladı

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nce 1 Eylül tarihinde faaliyete geçirilen Mesleki Eğitim Merkezi’nde sertifikalı temel ilk yardım eğitimi verilmesine başlandı.

İlk yardım, olası iş kazaları, ev kazaları, trafik kazaları ve doğal afetlerde hayat kurtarmada hayati önem taşıyor. Ancak, ilk yardımın bilinçli ve doğru yapılması da en az ilk müdahale kadar önem taşıyor.

İlk yardım konusundaki bilginin ancak eğitimle artırılabileceğinden yola çıkılarak Denizli Organize sanayi bölge Müdürlüğü’nde, “Temel İlkyardım Eğitimleri” başlatıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürü Ahmet Taş, “Bölgemizde bulunan sanayicilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak ve problemlerini çözmek için projeler üretmeye devam ediyoruz. İlk yardım eğitimleri de bu projelerden bir tanesi. Bölgemizde 25 bin çalışan mevcut olup, çalışanlarımızın bu eğitim için Denizli’ye gitmeleri iş kaybına sebep olduğundan dolayı bu eğitimleri vermeye başladık. Bölgemize hayırlı olsun” dedi.

BU KONUDA YAPTIRIMLAR VAR

Bu konudaki düzenlemede, “İlk yardımcı bulundurmayan kurum ve kuruluşlara 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanunu’nun 295’inci maddesi hükmü doğrultusunda işlem yapılır. Temel ilk yardım eğitimi, İlk Yardım Yönetmeliği’nin 16. maddesine istinaden; az tehlikeli işyerlerinde her 20 çalışan için 1, her 15 çalışana kadar 1, çok tehlikeli işyerlerinde her 10 çalışana kadar 1 temel ilkyardım eğitimi sertifikası almış ilk yardımcının bulundurulması zorunludur” deniliyor.