Denizli OSB’de enerji verimliliği ve karbon ayak izi semineri – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de enerji verimliliği ve karbon...

Denizli OSB’de enerji verimliliği ve karbon ayak izi semineri

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 16:54Güncelleme: 15 Ocak 2024 Pazartesi - 16:54
Denizli OSB’de enerji verimliliği ve karbon ayak izi semineri

Denizli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünde (Denizli OSB), Sanayi Tesislerinde Enerji Verimliliği ve Karbon Ayak İzi konulu seminer gerçekleştirildi.

8-14 Ocak Enerji Verimliliği Haftası kapsamında Denizli OSB ile MOTSAN Mühendislik iş birliğinde bir seminer gerçekleştirildi.

Seminere konuşmacı olarka katılan Makine Mühendisi Gökhan Aydoğdu, karbon ayak izinin ve karbon salımının düşürülmesi gerektiğini dile getirdi. Aydoğdu, “Tekstil fabrikalarında dokuma ve iplik tezgâhlarının yanı sıra elektrik tüketiminde büyük rol oynayan klima santralleri var. Bizler bu klima santrallerinin imalatını, projelendirmesini ve yazılımlarını gerçekleştiriyoruz. Özellikle enerji verimliliği noktasında geliştirdiğimiz yazılım ve montajladığımız pervanelerle birlikte enerji verimliliği sağlıyoruz. Bu projeyi Türkiye’nin her yerinde uyguluyoruz” dedi.

Paris Anlaşması kapsamında fabrikaların 2053 yılına kadar sıfır karbon ayak izine yaklaşması gerektiğini anımsatan Aydoğdu, şunları söyledi:

“Firmalarımız ürün üretim süreçlerinde ISO 14064 standardına uyumluluk sağlayacak. Biz de bu noktada fabrikalarımıza yardımcı olabilmek için, dokumalarda ve iplik üretimi yapan tesislerde karbon salınımlarını ve elektrik tüketimlerini düşürebilmek için çalışıyoruz. Az enerji ile daha fazla üretim yapabiliriz. Bunu bize dünya ve Avrupa gösteriyor. Bizim de yapabilmemiz için mühendisliğe ve verilere biraz daha dikkat etmemiz lazım.”

“DAHA YAŞANABİLİR BİR DÜNYA İÇİN ENERJİ TASARRUFU”

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, ise “Enerji tasarrufu, özellikle dünyadaki enerji kaynaklarının ciddi oranda azalmaya başlamasıyla birlikte daha da önem kazandı. Gelecekte daha yaşanabilir dünya için enerji tüketimi ve tasarruf konusunda bilinçlenmek, gereksiz enerji kullanımının önüne geçmek için elimizi taşın altına koymamız lazım” dedi.