Denizli OSB’de aile şirketlerinde birlik ve sürdürülebilirlik anlatıldı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de aile şirketlerinde birlik ve...

Denizli OSB’de aile şirketlerinde birlik ve sürdürülebilirlik anlatıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Kasım 2023 Cuma - 17:10Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma - 17:11
Denizli OSB’de aile şirketlerinde birlik ve sürdürülebilirlik anlatıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) , "Aile Anayasası: Aile Şirketlerinde Birlik ve Sürdürülebilirliğin Anahtarı" konulu bir sunum gerçekleştirildi.

Denizli OSB konferans salonunda 2. – 3. Nesil İstişare Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri Vakfı’nın güçlenmesini ve yapılan projelerde genç nesillerin de söz sahibi olması amacıyla komisyonlar kuracaklarını söyledi.

Genç girişimcilerin fikirlerini almak istediklerini kaydeden Taş, “Bu amaçla OSB Teknokent Komisyonu, OSB Teknik Üniversite Komisyonu, İklim Değişikliği, Afet İşleri, Sıfır Atık, Enerji ve Çevre Sistemleri, Sürekli Eğitim, Dijital Dönüşüm, Bilişim, Dijital Verinin Yönetilmesi Komisyonu olmak üzere 8 başlık altında komisyonlar oluşturduk. Komisyonlarımızda sizlerin de yer almasını, birlikte çalışmayı temenni ediyoruz” dedi.

Programa konuk olan ODTÜ Öğretim Üyesi Dr Güler Manisalı Darman, "Aile Anayasası: Aile Şirketlerinde Birlik ve Sürdürülebilirliğin Anahtarı" konulu bir sunum gerçekleştirdi. Darman, aile şirketlerinin gücü, taşıdığı riskler, kurumsallaşamama sorununun yol açtığı riskler, şirketin güçlü ve zayıf yönlerinin tespiti, gerekli kurumsal süreçlerin oturtulması, aile şirketlerinde alınması gereken dersler, yönetim kurulu - aile meclisi ayrımı, yönetim kuruluna aile dışından üye alınması, bağımsız yönetim kurulu üyelerinin rolü ve önemi, etkin ve verimli yönetim kurulu toplantılarının düzenlenmesi konularında bilgiler verdi.

Soru-cevap şeklinde geçen son bölümün ardından katılımcılarla beraber toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.