Denizli OSB’de 4 bin çalışana antikor testi yapıldı – D20Haber
16.04.2024, Salı
14 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli OSB’de 4 bin çalışana antikor...

Denizli OSB’de 4 bin çalışana antikor testi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2020 Perşembe - 13:44Güncelleme: 8 Ekim 2020 Perşembe - 13:50
Denizli OSB’de 4 bin çalışana antikor testi yapıldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde (DOSB), coronavirüsle mücadele kapsamında 4 bin çalışana antikor testi uygulandı.

DOSB Müdürlüğü, coronavirüsün etkilerini en aza indirmek ve bölgedeki sanayicilerinin tüm tedbirleri alarak, üretime devam etmesini sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda, Denizli Sağlık İl Müdürlüğü ve Pamukkale Üniversitesi Hastanesi yetkilileriyle yapılan görüşmelerin ardından, bölge müdürlüğü personeline ve bölgedeki fabrikalarda çalışanlara CoOVID-19 antikor tarama testi başlatıldı.

Denizli Sağlık İl Müdürlüğünün, antikor testlerini Sağlık Bakanlığından temin ederek PAÜ  Hastanesi OSB Semt Polikliniğine ulaştırmasının ardından, talepte bulunan üyelerin çalışanlarına günlük yaklaşık 300 test yapıldı. Şu ana kadar 4 bin antikor tarama testi gerçekleştirildi. Antikor testi sonucunda kişinin coronavirüs hastası veya hastalığı daha önce geçirip geçirmediği belirlenecek. Tespit edilen vakalara daha sonra PCR testi uygulanacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Denizli OSB Bölge Müdürü Ahmet Taş, firmaların salgın sürecinden en az etkilenmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Salgının ortaya çıktığı ilk günden bu yana güvenli üretim noktasında birçok uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade eden Taş, şunları söyledi:

“Yönetim Kurulumuzun yapmış olduğu girişimleriyle üretimin aksamaması adına çalışanlarımıza yapılan bu antikor testleri Türkiye ekonomimizin yeni normale, yeni ekonomiye geçişine çok ciddi destek sağlayacak. Bölgemizde25 bin çalışanımız var. Test sonuçları pozitif çıkan çalışanlarımızın tedavi süreçlerini süratle başlatırken, negatif çıkanların da üretime moralli bir şekilde devam etmelerini amaçlıyoruz. Bu şekilde iş yerlerinde üretim performansı düşmeden bu süreci aşabileceğiz. Antikor testlerinin en büyük özelliği hastalığa karşı bağışıklık kazanmış olanla hastalığı geçirmiş olanı ayırabilmek. Tüm dünyanın büyük bir sınav verdiği COVID – 19 salgını döneminde firmalarımızın üretim hızını düşürmemek için gayretlerimizi sürdüreceğiz.”