Denizli DOSTEK Koleji, TEKNOFEST’te finale kaldı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EKONOMİ
  4. /
  5. Denizli OSB
  6. /
  7. Denizli DOSTEK Koleji, TEKNOFEST’te finale kaldı

Denizli DOSTEK Koleji, TEKNOFEST’te finale kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Eylül 2021 Cuma - 15:15Güncelleme: 24 Eylül 2021 Cuma - 15:39
Denizli DOSTEK Koleji, TEKNOFEST’te finale kaldı

Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde eğitim-öğretim veren DOSTEK Koleji, Apollon Takımı ile katıldığı TEKNOFEST’te finale adını yazdırdı.

Havacılık Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) heyecan devam ediyor. Ülkede milli teknolojilerin geliştirilmesini hedefleyen ve farklı illerden yoğun katılımla gerçekleşen festivalde yarışan eğitim kurumları arasında DOSTEK Koleji de yer aldı.

TEKNOFEST’te Ayaz Ahmet Can Karakuş, Mehmet Can Çalışkan ve Beytullah Tumçer’den oluşan Apollon Takımın’nın hazırladığı “7 bölge 1 Ülke” isimli dijital kültür oyunu projesi;yle yarışan DOSTEK Koleji, ilk elemelerde 152 proje arasında 10. olarak yarı finale kaldı.

Tuğba Ömerceoğlu’nun danışmanlığını yaptığı Apollo Takımı; Pamukkale, Laodikeia ve Hierapolis’i tanıtmak, pandemi sürecince ziyaret edilemeyen Denizli’nin kültürel, tarihi ve turistik mirasını yeniden kitlelerle buluşturmayı içeren projesiyle bu bölümü de 8. olarak geçip finale kaldı.

DOSTEK Koleji Müdürü Saadettin Dumlu, üreten ve geleceği aydınlatan gençler yetiştirmek için çalıştıklarını belirterek, “Projelere çok önem veriyoruz ve iddialı bir şekilde hazırlanıyoruz. Bu çalışmalarımızın neticesindeki başarılar ise bizi gururlandırıyor. Bu başarı bir ekip işi. Başta öğrencilerimiz olmak üzere, tüm idarecilerimize, öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca okulumuzun bugün bu noktalarda olmasında büyük desteği olan Denizli OSB Müdürlüğü ve Denizli OSB Yönetim Kuruluna da şükranlarımı sunuyorum” dedi.