Zorlu’nun şantiye binaları okul olacak – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Zorlu’nun şantiye binaları okul olacak

Zorlu’nun şantiye binaları okul olacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2020 Pazartesi - 10:52Güncelleme: 28 Eylül 2020 Pazartesi - 10:53
Zorlu’nun şantiye binaları okul olacak

Denizlili Zorlu Ailesi’nin yönetimindeki Mehmet Zorlu Vakfı, Acıpayam ilçesindeki üç şantiye binasını, okul olarak kullanılmak üzere süresiz olarak Milli Eğitime tahsis etti.

Acıpayam’a bağlı Yolçatı Mahallesi’nde, eskiyen okul binasının kullanılamaz duruma gelmesi üzerine öğrenciler kooperatife ait bir binada eğitim öğretim görmeye başladı. Bunun üzerine Zorlu Enerji’nin bölgedeki santral yatırımı sırasında yapılan üç prefabrik binasının okul binasına dönüştürülmesi gündeme geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Mehmet Zorlu Vakfı arasında yapılan protokol ile Yolçatı Mahallesi’nde bulunan üç şantiye binası, eğitim öğretimde kullanılmak üzere süresiz olarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredildi.

Vali Ali Fuat Atik konu ile ilgili “Hayırseverlerimizin eğitime kazandırdığı okullar, ilimize sadece nicelik olarak bir değer katmış olmuyor, aynı zamanda nitelik olarak da başarılara imza atılmasına imkân sağlıyor. Hayırseverimiz Ahmet Nazif Zorlu’nun eğitime kazandırdığı Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi, Babadağ Hacı Mehmet Zorlu Çok Programlı Anadolu Lisesi ve Babadağ Ahmet Nazif Zorlu Fen Lisesi buna en güzel örneklerdir. Bu özel ve güzel okullara bugün binaya en çok ihtiyaç duyulan bir nokta olan Acıpayam Yolçatı’nda devredilen prefabrik binalar eklendi. Hayırseverimiz Sayın Ahmet Nazif Zorlu Bey’e eğitime yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz ise, “Bizler eğitimciyiz. Eğitimci bir hamuru alıp ona şekil verendir. Bugün geleceğimize şekil vermemizde büyük katkıları olan başta hayırseverimiz Ahmet Nazif Zorlu Bey’in şahsına, Mehmet Zorlu Vakfı’na içtenlikle teşekkür ediyorum. Sayın Ahmet Nazif Zorlu ilimize kazandırdığı okullara bir yenisini ekledi” dedi.

Protokolle süresiz kullanımı sağlanan 612, 441 ve 126 metrekarelik üç bina tadilat ile okula dönüştürülerek hizmete açılacak.