Pamukkale Üniversitesine bağlı fakültelerde görev yapan 5 öğretim üyesinin yürütücülüğünü yaptığı projeler, “TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı” ile “TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı” kapsamında desteklemeye layık bulundu.
TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Destekleme Programı’non 2019/1 çağrısına sunulan projelerden 92’si desteklenmeye hak kazandı. Desteklenecek projeler arasında PAÜ’den Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, Prof. Dr. Süleyman İnan, Doç. Dr. Serkan Bertan ve Doç. Dr. Barış Semiz’in projeleri de yer aldı.
TÜBİTAK 4005 Yenilikçi Eğitim Uygulamaları Destekleme Programı’nda ise, 2019/1 çağrısına sunulan projelerden 25’i destek alacak. Desteklenecek projeler arasında PAÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Köksal’ın yürütücüsü olduğu proje de girdi.
HER YER MATEMATİK PROJESİ
TÜBİTAK desteği kazanan “Her Yer Matematik” projesinin yürütücüsü Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Asuman Duatepe Paksu, çalışmayla ilgili verdiği bilgide, projenin çıkış noktasının Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonu çerçevesinde “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” projesi ile UNESCO’nun 2020 yılı için belirlediği “Matematik Her Yerdem” teması olduğunu söyledi. Paksu, projenin amacının “7. sınıf öğrencilerinin okul dışı ortamlardaki matematiği fark etmelerini sağlamak, matematik öğrenmeye yönelik meraklar uyandırmak, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerini tetiklemek” olarak açıkladı.
KÜBİY PROJESİ
Eğitim Fakültesi Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman İnan da yürütücüsü olduğu “Küçük Bilim İnsanları Yetişiyor Projesi” (KÜBİY) ile hedef kitle olarak 7. sınıf öğrencilerinin seçildiğini, projeye katılan öğrencilerin erken yaşta bilime yönelmelerinin ve bunu yaparken hangi bilim alanlarında kariyer geliştirebileceğini fark etmelerinin amaçlandığıhı belirtti.
DOĞAL VE KÜLTÜREL MİRASININ AKTARILMASI PROJESİ
Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Bertan, yürütücüsü olduğu “Doğal ve Kültürel Mirasının Aktarılması” projesiyle gençlerin doğal ve kültürel mirasa sahip çıkmalarını sağlamanın hedeflendiğini, doğal ve kültürel miras kapsamında Pamukkale, Karahayıt, Hierapolis, Laodikya, Tripolis, Buldan, Akhan Kervansarayı, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kaklık Mağarası ve Güney Şelalesi’ne uygulama gezileri düzenleneceğini ifade etti.
ÇÜRÜKSU (DENİZLİ) HAVZASINDA YER BİLİMLERİ EĞİTİMİ-4 PROJESİ
Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Barış Semiz, yürütücüsü olduğu “Çürüksu (Denizli) Havzasında Yer Bilimleri Eğitimi-4” projesiyle Çürüksu havzasındaki özellikle Pamukkale ve Kula Jeoparkı ile yakın çevresindeki jeolojik ve doğal kaynakları eğitim amacıyla kullanacaklarını belirtti.
DRAMA TEMELLİ DÜŞÜNME BECERİLERİ EĞİTİMİ PROJESİ
Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Köksal, yürütücüsü olduğu “Öğretim Programları ile Bütünleştirilmiş Drama Temelli Düşünme Becerileri Eğitimi” projesinde hedef kitlenin Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaokullarda görev yapan 30 branş öğretmeni olacağını, öğretmenlerin kendi öğretim programlarıyla düşünme becerilerinin bütünleştirilmesi sağlanacağını kaydetti.
BAĞ, ÖĞRETİM ÜYELERİNİ KUTLADI
PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ ise, projeleri desteklemeye değer bulunan öğretim üyelerini kutladı. Bağ, “Öğretim üyelerimiz tarafından yürütülmekte olan projelerin ulusal ve uluslararası alanda takdir görmesi üniversitemizi mutlu etmektedir. Elde edilen bu başarılar farklı bilim dallarında araştırma faaliyetlerini yürüten akademisyenlerimiz için bir motivasyon olmaktadır” dedi.