PAÜ’de uzaktan eğitim daha ilk günden arıza verdi – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ’de uzaktan eğitim daha ilk günden...

PAÜ’de uzaktan eğitim daha ilk günden arıza verdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 23 Mart 2020 Pazartesi - 13:44Güncelleme: 23 Mart 2020 Pazartesi - 13:53
PAÜ’de uzaktan eğitim daha ilk günden arıza verdi

Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) uzaktan eğitim sistemi daha ilk günden arıza verdi. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaşanan sıkıntıyı sosyal medyadan yaptığı paylaşımla duyurdu ve arızanın yoğun şekilde sisteme girilmesinden kaynaklandığını ifade etti.

PAÜ’de eğitim öğretime coronavirüs nedeniyle ara verilmesinin ardından “uzaktan eğitim” verileceği açıklanmıştı. Tarih olarak da 23 Mart verilmişti. Dijital sistemle uzaktan eğitim bugün başladı ama çok uzun sürmedi. Öğrenciler kısa sürede sistem hatası uyarılarıyla karşılaştı.

REKTÖR BAĞ’DAN 2 PAYLAŞIM

Bunun üzerine Rektör Hüseyin Bağ, Twitter hesabından iki paylaşım yaptı. Bağ, bir paylaşımında “Sevgili öğrencilerimiz, sisteme yoğun giriş yapıldığı belirli zamanlarda sistem hatası yaşanmaktadır. Aynı anda dersi olan ve sisteme giriş yapması beklenen öğrenci sayısı 10 bin kadardır. Ancak bugün bir saat içerisinde 103 bin oturum açıldığı görülmüştür” ifadelerini kullandı.

Bağ, ikinci paylaşımında “Toplam öğrenci sayımız 52 bin iken 103 bin sayısı normalin çok üstündedir. Bu nedenle belirli bir süre sisteme yalnızca hocalar girip derslerini anlatacaklar. Öğrencilerimiz daha sonra sistemden dersleri takip edecekler. Sistemden dersi izlemiş olmak devam olarak kabul edilecektir” dedi.