PAÜ İslami İlimler Enstitüsü açıldı – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. PAÜ İslami İlimler Enstitüsü açıldı

PAÜ İslami İlimler Enstitüsü açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 7 Nisan 2018 Cumartesi - 21:34Güncelleme: 7 Nisan 2018 Cumartesi - 21:34
PAÜ İslami İlimler Enstitüsü açıldı

Türkiye’nin İslami ilimler alanında lisansüstü eğitim verecek ilk enstitüsü, Pamukkale Üniversitesi’ne (PAÜ) bağlı olarak açıldı. Serinhisar’ın Yatağan Mahallesi’nde kuruluan İslami İlimler Enstitüsü’nün açılışı gerçekleştirildi.

Mart 2016’da yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile kurulan İslami İlimler Enstitüsü’nün açılış törenine Vali Hasan Karahan, AK Parti Milletvekili Sema Ramazanoğlu, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Müftüsü Mehmet Aşık, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Metin Düz, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, PAÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Abdulhamit Birışık, MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, PAÜ Genel Sekreteri Doç.Dr. Mehmet Ali Sarıve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından PAÜ İslami İlimler Enstitüsü’nün açılışı gerçekleştirildi. Vali Karahan ve törene katılanlar, açılış sonrası enstitü ile Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı Kütüphanesi’ni gezdi.

İslami İlimler Enstitüsü, 2 bin 500 metrekare kapalı alanda, bir idari kat ve yemekhane, 12 derslik, 13 araştırmacı odası, bir kütüphane, 10 apart oda ve bir konferans salonuna sahip.