Öğrenciler PASVAK’ta görev yaparak başka hayatları öğrenecek – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Öğrenciler PASVAK’ta görev yaparak başka hayatları...

Öğrenciler PASVAK’ta görev yaparak başka hayatları öğrenecek

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Eylül 2019 Cuma - 12:22Güncelleme: 27 Eylül 2019 Cuma - 12:22
Öğrenciler PASVAK’ta görev yaparak başka hayatları öğrenecek

Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) iş birliğiyle okullarda “Başka Hayatlar da Var” projesi uygulanacak. Projeyle, öğrenciler PASVAK’ın yemek dağıtım hizmetinde görev alacak.

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisinin koordinesinde, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK) tarafından hazırlanan “Başka Hayatlar da Var” projesinin 2019-2020 eğitim-öğretim yılında da uygulanması için protokol imzalandı.

Protokol imza törenine Pamukkale Kaymakamı Hayrettin Balcıoğlu, PASVAK Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Yönetim Kurulu üyesi Kerim Çıralı, Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ve Şube Müdürü Rasül Çövüt katıldı.

“DEĞERLERİMİZİ ANLATMAK İÇİN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE”

Törendeki konuşmasında, PASVAK Aşevinin her faaliyetinin temelinde samimiyet olduğunu belirten Vakıf Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, “Vakfımız 18 yıldır hayırseverlerimizin bağışlarını gerçek ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek olarak ulaştıran bir kurum. Bunun yanında sosyal sorumluluk bilinciyle de gelecek neslimizi inşa etmek için yaz aylarında gönüllü öğrencilerimizi aşevimizin faaliyetlerine dahil ediyorduk. Pamukkale Kaymakamlığının öncülüğü ile başlattığımız proje sayesinde bu sosyal sorumluluğumuzu daha ileri seviyeye taşıdık. Geçtiğimiz yıl bu projeye katılan öğrencilerden birçoğu bizi arayarak tatillerde gönüllü olarak aşevimizde çalışmak istediklerini belirtti. Nedenini sorduğumuzda ise, ‘Allah razı olsun’ duasından daha önce hiç bu kadar etkilenmediklerini, bir pirinç tanesinin önemini daha iyi anladığını belirttiler.. Gençlerimize değerlerimizi anlatmak için çok önemli bir proje. Başta vakfımıza desteğini esirgemeyen Denizlili hayırseverlerimize ve projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

BU YIL TÜM LİSELERİMİZDE UYGULANACAK

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında pilot olarak uygulanan projeden çok olumlu sonuçlar alınması nedeniyle bu sene tüm liselerdeki öğrencileri kapsayacak şekilde projenin planlandığını belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Reşat Erdoğan ise, projenin katılan her öğrencide ayrı bir etki yarattığını, kimisinin sabretmeyi, kimisinin israf etmemeyi, kimisinin de yardımlaşmayı kendisine şiâr edindiğini söyledi.

“DEĞERLERİMİZİ YAŞAYARAK ÖĞRENECEKLER”

PASVAK’ın her gün bin 250 kişiye 2 öğün yemek ulaştırdığına dikkat çeken Kaymakam Balcıoğlu da geçen yıl 4 okuldan 740 gönüllü öğrencinin projeye katıldığını ifade etti. Balcıoğlu, “Projemiz sayesinde öğrencilerimizin sabretmek, şükretmek, paylaşmak, yardımlaşmak, empati yapmak ve israf etmemek gibi değerlerimizi yaşayarak öğrenmelerini hedefliyoruz. Belirlediğimiz plan dahilinde her gün velisinden muvafakat alınan ve gönüllü olan 8 öğrencimiz aşevimize giderek, yemeklerin sefer taslarına konulmasından ihtiyaç sahibi ailelere ulaşımına kadarki süreci ve ihtiyaç sahibi ailelerin hayatlarını gözlemleyecekler” diye konuştu.