Coronavirüs salgını nedeniyle eğitime verilen aranın ardından en çok merak edilen öğrencilerin sınıf geçmesinin nasıl olacağıydı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, merakla beklenen bu sorunun yanıtını verdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bir televizyon kanalında yaptığı açıklamada, coronavirüs salgını sürecinde eğitimle ilgili yapılan düzenlemeleri anlattı, sınıf geçme ve sınavlara ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bakan Selçuk, sınıf geçmeyle ilgili “Öğrenciler birinci dönem notlarıyla üst sınıfa geçecek. Telafi eğitimi için gerekirse hafta sonu kursları düzenlenecek” açıklamasını yaptı.
Sınavlarla ilgili de “LGS kılavuzu güncellendi. Kılavuz meb.gov.tr adresine yüklendi. LGS sınav sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak. YKS’de ise sadece birinci dönem konuları olacak”dedi.