Liselerde okutulacak 15 kitap Denizli’de yazılıyor – D20Haber
13.05.2025, Salı
13 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. EĞİTİM
  4. /
  5. EĞİTİM
  6. /
  7. Liselerde okutulacak 15 kitap Denizli’de yazılıyor

Liselerde okutulacak 15 kitap Denizli’de yazılıyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Aralık 2017 Cuma - 10:55Güncelleme: 8 Aralık 2017 Cuma - 10:55
Liselerde okutulacak 15 kitap Denizli’de yazılıyor

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Eğitim Genel Müdürlüğünce yeni müfredat doğrultusunda liselerde okutulacak 15 ders kitabının yazımı, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda görevli öğretmenler ve Pamukkale Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan 41 kişilik komisyon tarafından gerçekleştiriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Denizli 80.Yıl Bağbaşı Öğretmenevi’nde, Müdür Yardımcısı Şener Bayram ve kitapların yazımında görev alan komisyon üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.

Yeni müfredat programının 2017-2018 eğitim-öğretim yılında uygulanmaya başlandığını, toplamda 51 dersle ilgili müfredatın yenilendiğini anımsatan Oğuz, “Değişen müfredatla birlikte liselerde okutulacak ders kitapları MEB bünyesinde görevli öğretmenlerce yazılıyor. MEB Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce ders kitabı olarak okutulacak 15 ders kitabı ilimizde oluşturulan 6 komisyonda 32 öğretmen ve Pamukkale Üniversitesi’nden 9 akademisyen tarafından yazılıyor. Kitap yazma komisyonlarımız özveri ile gece-gündüz demeden tam zamanlı çalışıyorlar” dedi

Haberin DevamıReklam




Kitapların ünite bazında hazırlandığını belirten Müdür Oğuz, “Komisyonlardaki görevli öğretmenlerimizce yazımı ve grafik çalışmaları tamamlanan üniteler Milli Eğitim Bakanlığa kontrol için beklemeden gönderiliyor. Bakanlık tarafından incelendikten sonra yapılan geri dönüşler doğrultusunda yeniden çalışmalar yapılıyor. Bugüne kadar gönderdiğimiz kısımlarda ülke genelindeki en az düzeltme dönüşlerini alıyoruz. İlimizin bu konuda da üst sıralarda olması bizleri onurlandırıyor. Aksi bir durum oluşmadığı sürece 2018 Ocak ayının sonlarına doğru tüm kitaplarımızın yazımı tamamlanacak. 2018-2019 eğitim öğretim yılında da ülke genelinde ders kitabı olarak kullanılacaktır” diye konuştu.

DENİZLİ’DE YAZILAN KİTAPLAR

Liselerde okutulmak üzere Denizli’de yazılan kitaplar şunlar:

Fen Lisesi Fizik Ders Kitabı 9, 10. Sınıf

Atletizm Ders Kitabı 11, 12.Sınıf

Flüt Ders Kitabı 9, 10, 11, 12.Sınıf

Masa Tenisi Ders Kitabı

Müzik Öğretmen Kılavuz Kitabi 9, 10, 11. Sınıf

Sosyal Bilim Çalışmaları Öğretmen Kılavuz Kitabı 10, 11, 12. Sınıf