Okullarda bir eğitim-öğretim yılı daha geride kalıyor. Yarın ildeki 784 okulda eğitim gören 192 bin 827 öğrenci karnelerini alıp, yaz tatiline girecek.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çalışkan, eğitim-öğretim yılının sona erecek olması dolayısıyla yaptığı açıklamada, öğrencilere “Başarılı çalışmalarınız, hayatımıza umut ve neşe katan güzelliklerinizle bizleri çok mutlu ettiniz. Üzerinize düşen görevi en iyi şekilde yaptığınızdan ve sorumluluklarınızı elinizden geldiğince yerine getirdiğinizden eminim. Okul öncesinden ortaöğretime kadar tüm öğrencilerimizle ayrı ayrı gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı.
“KARNE KİMLİĞİNİZ DEĞİL”
Karneler üzerinden de mesaj veren Çalışkan, “Bir eğitimci ama en önemlisi bir baba olarak bilmenizi isterim ki, aldığınız karneler sizin kimliğiniz değil. Sadece kendinizi geliştirmek, eksiklerinizi gidermek ve başarılarınızla gurur duymak için bir fırsattır. Eğitim- öğretim bunun için vardır. Bizim için önemli olan güçlü yönlerinizi fark edip geliştirmeniz ve kendinizi tanımanızdır. Unutmayın, kendinizle ne kadar gurur duysanız azdır” dedi.
Çalışkan, öğrencilere tatil süresince okulda öğrendiklerini zaman zaman tekrar etmeleri, kitap okumalarını, yeni bilgi ve becerilerle kendilerini geliştirmelerini tavsiye etti.