Zolan’dan, “sahiplenilen hayvanlar terk edilmemeli” çağrısı – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan’dan, “sahiplenilen hayvanlar terk edilmemeli” çağrısı

Zolan’dan, “sahiplenilen hayvanlar terk edilmemeli” çağrısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 15:18Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba - 15:18
Zolan’dan, “sahiplenilen hayvanlar terk edilmemeli” çağrısı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, sahiplenilen hayvanların terk edilmemesi yönünde çağrıda bulundu.

Büyükşehir BelediyesiSokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nda düzenlenen 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü kutlamalarına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci, Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürü Hamdi Akan, hayvanseverler, PAÜ Hayvanları Anlama Topluluğu ve çok sayıda öğrenci katıldı.

 

KEKLİKLER DOĞAYA BIRAKILDI

Zolan, sokak hayvanlarının yoğun olduğu bölgelere bırakılacak mama istasyonları ile kedi ve köpek kulübelerini inceledi, canbulans ile can dostlar için yeni hizmete alınan 4 adet transfer aracı hakkında bilgi aldı. Zolan, tesiste Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğünün yetiştirdiği kekliklerinin doğaya bırakılmasına katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı programda keklikler hep birlikte gökyüzüne bırakıldı.

“GÜÇLÜ BİR EKİBİMİZ VAR”

Dünyada sadece insanların yaşamadığını kaydeden Zolan, diğer canlıların da hayatlarının kolaylaştırılması gerektiğini söyledi. Zolan, “Büyükşehir Belediyesi olarak sokak hayvanlarımıza ve diğer canlılara yapılabilecek en üst seviyede destek veriyoruz. Onların hayatlarını kolaylaştırmak ve sıkıntılarını gidermek için gayret ediyoruz. Türkiye’ye örnek olan ve 135 bin metrekarede alan içerisinde hayata geçirdiğimiz tesiste çok güçlü bir ekibimiz var” dedi.

CANBULANS HİZMETİ

İnsanlara acil sağlık hizmeti veren ambulans gibi sokak hayvanlarına özel hizmete aldıkları canbulanstan bahseden Zolan, “Sokakta yaralanan can dostumuzun acil müdahalesini yapacak ve tesisimize kadar getirecek bir canbulansımız var. Mama desteklerimiz ile beslenme odakları oluşturuyoruz. Okullarımızda çocuklarımızı can dostlarımızla buluşturuyoruz" ifadelerini kullandı.

ZOLAN’DAN ÇAĞRI

Hayvan sahiplenmek isteyenlerin Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'nı ziyaret edebileceğine vurgu yapan Zolan, sahiplenilen hayvanların terk edilmemesi gerektiğine dikkat çekti. Zoln konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Burada değişik cins ve yaş gruplarında canlarımız var. Ücretsiz sahiplendiriyoruz. Vatandaşlarımız isterlerse belli bir süre sonra can dostumuzu iade de edebiliyor. Çünkü en büyük sıkıntı can dostlarımız terk edildiğinde hayatla bağını koparıp içine kapanıyor, yaşamına son verecek kadar yemeden-içmeden kesiliyor. Sahiplenmeden önce iyi düşünmek gerekiyor. ‘Sahiplenmek istiyorsanız bize gelin, iade etmek istiyorsanız da bize gelin’ diye farklı bir proje gerçekleştirdik. Denizlimize her alanda hizmet verirken bizimle birlikte yaşayan canlılarımızı da korumak, yaşatmak için gayret sarf ediyoruz. İnşallah onlarla beraber güzel bir dünyada yaşamaya devam edelim."