Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak

Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 12:00Güncelleme: 29 Mayıs 2017 Pazartesi - 12:00
Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, kent trafiğinin ana arterini oluşturan, karayollarının Ankara, Antalya ve İzmir’e geçiş noktasında bulunan Üçgen’de köprülü kavşak inşaatının ekim ayında tamamlanacağını bildirdi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Ali Aydın, Fen İşleri Dairesi Başkanı Nuriye Çevni, Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü ile birlikte, Üçgen Köprülü Kavşak inşaatında incelemelerde bulundu. Zolan’a bilgi veren görevliler, Üçgen Köprülü Kavşağı'nda viyadük temelleri tamamlandığını, viyadük ayaklarının yapımının sürdüğünü, tabyaların monte işlerine de başlanacağını ifade etti.

2 ALT GEÇİDİN BETONARME İNŞAATI BİTİRİLDİ

Üçgen Köprülü Kavşağı'nda viyadük temelleri tamamlanırken, viyadük ayakları yapımının sürdüğü, tabyaların monte işlerine başlanacağını, üç katlı olarak planlanan projede 2 alt geçidin betonarme inşaatının bitirildiği belirtildi. Başkan Osman Zolan da ilk viyadük ayağına çıkarak çalışanlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Zolan, burada yaptığı açıklamada, Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlandığında, Denizli trafiğinin bu proje ile rahatlayacağını belirtti. Projenin sadece Denizli’ye değil bölgeye de hizmet edeceğini söyleyen Zolan, “Denizli, bölgenin bağlantı noktası ve Üçgen de bu bağlantı noktasının adeta kalbi durumunda. Biz buraya neşter vurarak, hem şehir trafiğinin hem de şehirlerarası trafiğin akmasını sağlayacağız" dedi.

Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak

ZAMANDAN VE YAKITTAN BÜYÜK TASARRUF

Denizli'de trafiğin en yoğun olduğu bölgelerin başında Üçgen'in geldiğini ve Üçgen Köprülü Kavşakları projesi tamamlandığında bekleme süresinin olmayacağını ifade eden Zolan, “Üçgen Köprülü Kavşakları ulaşım projeleri içerisinde en önemli projelerimizden birisi. Denizli trafiğine nefes aldırmak için buraya dokunmamız gerekiyordu. Bu projenin her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşünüldü ve tamamlandığında güzel bir eser ortaya çıkacak. Bu proje ile hem zamandan hem yakıttan tasarruf edeceğiz. Çevreye salınan egzoz gazının azalması bölgenin ve şehrin hava kirliliğini de azaltacak. Üçgen Köprülü Kavşakları Denizli’nin vitrini olacak” diye konuştu.

“DENİZLİ’NİN ÇEHRESİNİ DEĞİŞTİRECEK”

Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin olağanüstü bir durum olmaması halinde ekim ayında hizmete almayı hedeflediklerini kaydeden Başkan Zolan, "Projemiz Denizli’mizin çehresini değiştirecek. Halkımıza sabırları ve destekleri dolayısıyla çok teşekkür ediyorum. Projemizi en kısa sürede hizmete sokmak için yoğun çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Denizlimize ve ülkemize şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun” ifadesini kullandı.

Zolan: Üçgen ekimde trafiğe açılacak