Zolan: Su kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Su kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor

Zolan: Su kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Mayıs 2022 Perşembe - 14:22Güncelleme: 5 Mayıs 2022 Perşembe - 14:22
Zolan: Su kullanımına dikkat etmemiz gerekiyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ tarafından Sürdürülebilir Şehirler Projesi Entegre Kentsel Su Yönetimi Projesi kapsamında toplantı düzenlendi. Toplantıda konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “Bu dünyada yaşıyorsak, su kullanımına çok dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıya, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Genel Müdür Yardımcısı Halil İbrahim Buldaş, Büyükşehir Belediyesi DESKİ’de görevlidaire başkanları, ilgili kurum temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

EYLEM PLANI ORTAYA KONDU

Toplantıda kent bir bütün olrak ele alınırken, 2050 yılına kadar olan su yönetim stratejisi planlandı. Toplantıda altyapı yatırımları hakkında ilgili kurumlar, mahalle muhtarları ve vatandaşlara bilgi verildi. Kentin kısa, orta ve uzun vadelere ayrılmış eylem planı ortaya konuldu.

“SU HAYATTIR”

Zolan toplantıda yaptığı konuşmada kuraklık, göç, şehirleşme, sanayileşme ve vahşi tüketim gibi farklı nedenlerden dolayı su kaynaklarında sıkıntılar yaşandığını söyledi. Suyun geleceğinin belirlenmesi için bu projenin çok önemli olduğunu kaydeden Zolan, afetlerin önüne geçilmesi adına da çok detaylı bir çalışma yapılması gerektiğini belirtti. Tüm planlamalarda Denizli’nin bir bütün olarak ele alındığını vurgulayan Zolan, “Su hayattır. Hele ki küreselısınma, iklim değişikliği gibi olumsuzlukların yaşandığı bu dönemde projemizin başlaması ayrı bir anlamlı. Ben bu projeyi çok önemsiyorum” dedi.

“SU KULLANIMINA DİKKAT ETMEMİZ GEREKİYOR”

Denizli Büyükşehir Belediyesinin altyapıda bu güne kadar yoğun yatırım yaptığını dile getiren Zolan, şunları söyledi:

“2014 yılından bu güne döşediğimiz içme suyu, yağmursuyu ve kanalizasyon hatlarını uç uca eklediğimizde 7 bin kilometrenin üzerine ulaşmışız. Denizli’den Çin Seddi’ni geçen,Pekin’e varan bir alt yapı yapmışız. Bu dünyada yaşıyorsak, su kullanımına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Hassasiyetle suyumuzu korumamız gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak İklim Değişikliği Eylem Planı hazırladık. Bu plan bizim için bir kılavuz. Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ olarak kendi ödevimizi yapma konusunda gayret gösteriyoruz. İnşallah bu çalışmalar tüm dünyayı kapsayacak şekilde olur.”