Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen Salkım Güvesi ile Biyoteknik Mücadele Projesi’nin ikinci yılı, Buldan’da düzenlenen törenle kutlandı.
İlçenin Doğan Mahallesi’nde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şefik, AK Parti Buldan İlçe Başkanı Naci Çomuk, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serhat Akbulut, Denizli İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Şakir Çınar, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, çiftçiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
ZOLAN’A TEŞEKKÜR ETTİLER
Bağcıların korkulu rüyası olan salkım güvesine karşı Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtılan feromon yayıcı tel desteğinin önemli olduğunu kaydeden Çınar, Zolan’a teşekkür ederek haşerelere karşı kimyasal ilaç yerine yapılan biyoteknik mücadelenin önemine değindi. Buldan Belediye Başkanı Şevik ise, Zolan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, salkım güvesi zararlısına karşı Denizli Büyükşehir Belediyesinin çiftçilere çok büyük destek verdiğini belirtti.
“PAZARI OLAN ÜRÜNLERİ ÜRETMEK GEREKİYOR”
Projeye ilk olarak iki yıl önce Buldan’dan başladıklarını aktaran Zolan, ilçenin birçok güzelliği barındırdığına dikkati çekti. Üretimin önemine vurgu yapan Zolan, “Kaliteli, sağlıklı, aranan ve pazarı olan ürünlerin üretimini yapmak gerekiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de birçok projemiz ile tarımsal üretime destek oluyoruz. Bunlar asli görevimiz değil ama bu şehre hizmet ediyorsak, üretim açısından insanlarımızın önünü açmak ve güzel örneklerle seferber olmamız gerektiğini düşündük” dedi.
“BİYOTEKNİKLE MÜCADALEYE DESTEK VERİYORUZ”
“Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak ceviz fidanı, elma sirkesi, yağlık ayçiçeği tohumu, silajlık mısır tohumu, damızlık koç ve teke desteği, tarımsal sulama borusu, tarımsal alet ve makina desteğinde bulunduk” diyen Zolan, 50’yi aşkın kalemde çiftçi ve üreticiye destek verdiklerini söyledi.
Ürün kaybının önlenmesi, kaliteli ve sağlıklı ürün için kimyasal ilaç yerine biyoteknik mücadelenin önemine değinerek, Doğanköy’de 17 çiftçi ile başladıkları salkım güvesine karşı feromon yayıcı tel desteğinin bugün 35 çiftçiye yükseldiğini dile getiren Zolan, “Doğanköy’detoplamda 611 dekarda bu uygulamayı yapıyoruz. Sarayköy ilçemizin Tepeköy Mahallesi’nde ise 900 dekar olmak üzere kent genelinde 1500 dekarlık alandaki üzüm bağında zararlılara karşı biyoteknik mücadeleye destek veriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticilerimizin ufkunu açan bu çalışmayı Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ile birlikte hayata geçirdik” diye konuştu.
Zolan, konuşmasını, “Bugüne kadar ne yaptıysak, birlikte yaptık. Ürününüz bereketli, hasadınız güzel olsun. Yarınımız bugünden daha güzel olsun” sözleriyle noktaladı. Konuşmaların ardından Zolan ve beraberindekiler zararlılara karşı feromon yayıcı tel desteği verilen üzüm bağında incelemede bulundu.