Zolan: Kamulaştırma için 800 bin lira önerdik – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Kamulaştırma için 800 bin lira...

Zolan: Kamulaştırma için 800 bin lira önerdik

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 30 Ocak 2018 Salı - 15:55Güncelleme: 30 Ocak 2018 Salı - 15:55
Zolan: Kamulaştırma için 800 bin lira önerdik

Denizli Büyükşehir belediye Başkanı Osman Zolan, İstiklal Savaşı Madalyası sahibi Hulusi Oral’ın yanan eviyle ilgili ilk kez konuştu. Zolan, aileyle görüştüklerini ve 800 bin lira kamulaştırma bedeli ödediklerini, ancak mahkeme tarafından 1 milyon 450 bin lira değer biçilince kamulaştırmanın gerçekleşmediğini söyledi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2017 değerlendirmesini yaptığı basın toplantısında, bir soru üzerine hafta sonunda çıkan yangında büyük hasar gören 15 Mayıs Mahallesi’ndeki Hulusi Oral Evi ile ilgili açıklamalarda bulundu, kamulaştırmayla ilgili yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Binanın yanmasına üzüldüklerini, ancak bu konudaki bazı söylentilerin kendilerini daha çok üzdüğünü ifade eden Zolan, “Keşke yanmasaydı. Kamulaştırma için çok uğraştık. 6-7 yıl önce gündemimiz alıp, aileyle görüştük. Bu görüşmelerde rakamlar teklif edildi. Biz o zaman 300 bin lira önerdik. Sonra bunu 800 bin lira olarak revize ettik. Burasıyla ilgili bilirkişi raporu doğrultusunda mahkeme 1 milyon 450 bin lira değer belirledi. Hulusi Oral, İstiklal Savaşı Madalyası sahibi. Hüdai Oral bakanlık yapmış bir hemşehrimiz. Onların anıları yaşatılabilirdi. Keşke salt maddi açıdan bakılmasaydı” dedi.

Haberin DevamıReklam




Hiçbir şey için geç olmadığını belirten Zolan, “Olayı siyasi boyuta çekmek isteyenler var. Biz, Hüdai Oral ismini bir caddeye verdik. Bunu söyleyenler geçmişe baksın, kaç ev bulun restore etmişiz. Oral Ailesi ile yine görüşürüz ve makul bir rakamla burayı kamulaştırırız. Tek şartımız mülkiyetin Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçmesidir. Bu konuda da aileden anlayış bekliyoruz” diye konuştu.