Zolan: Kadınların istihdamda bir adım önde olmasını amaçlıyoruz – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Kadınların istihdamda bir adım önde...

Zolan: Kadınların istihdamda bir adım önde olmasını amaçlıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2022 Çarşamba - 11:22Güncelleme: 9 Şubat 2022 Çarşamba - 12:09
Zolan: Kadınların istihdamda bir adım önde olmasını amaçlıyoruz

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarfından açılan gastronomi kursunu ziyaret eden Başkan Osman Zolan, kadınların istihdamda bir adım daha önde olmasını amaçladıklarını ifade etti.

Fatih Sosyal Etkinlik Merkezi'nde eğitim alan 3. dönem aşçı yardımcılığı kursiyerleri, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanın Osman Zolan, Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen ve beraberindekiler ziyaret etti.

İSTEK VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Kadınlarla bir süre sohbet ederek, istek ve önerilerini dinleyen Zolan, Denizli ve Anadolu’da yaşayan Türk kadınlarının marifetli olduğunu söyledi. Zolan, “Anadolu coğrafyası, çok çeşitli yemeklerin üretildiği bir kültüre sahip. Her şehrin kendine ait bir kültürü var. İstedik ki bir araya gelin, eğitimcilerimiz size işin teknik ve püf noktalarını öğretsin ve bildiklerinizi pekiştirin. İnşallah başarılı bir eğitim süreci geçirmişsinizdir” dedi.

BAŞKAN ZOLAN’A TÜRKÜLÜ SÜRPRİZ

Kursa katıldıkları için kadınlara teşekkür eden Zolan, "Amacımız sizler yarın bir işe girerken, ya da bir iş kurmaya kalktığınızda burada aldığınız eğitim sizi bir adım daha öne taşısın. Burada daha donanımlı hale geldiğinize inanıyorum. Sizleri tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun. İnşallah daha güzel günlerde hep beraber buluşalım" diye konuştu.

Konuşmanın ardından hatıra fotoğrafı çekilirken, aşçı yardımcılığı kursiyeri Sıla Seyrek türkü söyledi. 15 Şubat’ta bitecek aşçı yardımcılığı kursu Pamukkale Halk Eğitim Merkezi eğitimcileri tarafından verilirken, kursiyerlere İş-Kur tarafından günlük yevmiyelerinin ödendiği belirtildi.