Zolan: Günlük 7 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. DENİZLİ
  4. /
  5. KENT
  6. /
  7. Zolan: Günlük 7 ton tıbbi atık...

Zolan: Günlük 7 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 3 Ağustos 2022 Çarşamba - 09:58Güncelleme: 3 Ağustos 2022 Çarşamba - 10:19
Zolan: Günlük 7 ton tıbbi atık bertaraf ediliyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Osman Zolan, günlük 7 ton tıbbi atığın bertaraf edildiğini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinde inceleme gezine Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Ramazan Değirmenci ile beraberindekiler eşlik etti. 2011 yılından bu yana hizmet veren tesiste, Denizli’de 700 farklı sağlık tesisinden toplanan tıbbi atıkların çevre ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edildiği ifade edildi. 146 santigrat derecede, yüksek basınçlı buharla steril hale getirilen tıbbi atıkların evsel çöp niteliği kazandığı, Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisindeki düzenli depolama sahasında da bertaraf edildiği bildirildi.

“TIBBİ ATIKLARI NORMAL ÇÖP GİBİ KABUL ETMİYORUZ”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kumkısık Katık Atık Bertaraf Tesisi içinde yer alan Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisinin çok önemli bir ihtiyacı karşıladığını söyleyen Zolan, tesiste atıklardan elektrik enerjisi ürettiklerini dile getirdi. Zolan, “Burası büyük bir entegre tesis. Evsel atıkların yanında şehrimizde birçok sağlık kuruluşundan toplanan tıbbi atıklarda var. Birçok hastalık, virüs ve zararlı organizmaları barındırabilen tıbbi atıkları normal çöp gibi kabul etmiyoruz. Bu atıkları ayrı bir şekilde bertaraf etmemiz gerekiyor” dedi.

Tesisin modernize ederek günlük kapasitesini 12 tona çıkardıklarını aktaran Zolan,: “Denizlimizin sağlıklı ve çevreci bir şehir olabilmesi anlamında tüm yatırımlarımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü Denizlimiz her şeyin en güzeline, en iyisine layık. Yarınımızın bugünden daha güzel olsun inşallah” diye konuştu.